League of Legends

Kamilius v Evropě! Slovenský support hladce postoupil přes LEC Akademii

Kamilius v Evropě! Slovenský support hladce postoupil přes LEC Akademii
28. 3. 2024
  |  

Gentle Mates s domácím zástupcem Kamiliem dokázali v klíčové bo5 sérii přejít přes tým, který v základní části ani jednou neporazili.

Před sezónou byli Gentle Mates považováni za supertým, který by měl celou LFL vyhrát. V základní fázi nejprestižnější evropské regionální ligy to ale na úspěch většinu času nevypadalo. Dokonce hrozilo, že Mates do playoffs ani nepostoupí. Po postupu ale naladili formu proti BK ROG a dostali příležitost zahrát si o postup do EMEA Masters.

Proti Vitality.Bee neplatili za favority, v základní části s nimi dvakrát prohráli a akademie LEC týmu se Selfmadem v jungli do tohoto duelu zvítězila v sedmi zápasech v řadě. Jenže Gentle Mates v playoffs konečně začali naplňovat předsezónní očekávání. A především, aktivoval se korejský talent BAO. 
LFL playoffs | Zdroj: Leaguepedia
Marksman podporovaný Kamiliem zářil ve všech hrách a táhl Gentle Mates k prvnímu postupu do EMEA Masters v historii organizace. Ta v tomto splitu v soutěži debutuje. Skvělými výkony se přidal i toplaner Ragner a Gentle Mates postupně zrychlovali hry. Akademii Vitality přejeli 3:0 a zajistili si mimo semifinále LFL také vstupenku mezi evropskou elitu.

Na cestě k francouzskému titulu nyní čekají další dvě LEC akademie, Karmine Corp a ve finále BDS. Duel s Karmine Corp čeká Kamilia již v pátek 29.3., finále LFL je na programu v pátek 5.4..


Zdroj úvodní fotografie: Gentle Mates

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč