League of Legends

Kamilius se vrací do Německa, v letním splitu bude hájit barvy mousesports

Kamilius se vrací do Německa, v letním splitu bude hájit barvy mousesports
28. 5. 2021
  |  

Na odskok Španělska a zase zpět. Slovenský support Kamilius po pěti měsících končí ve španělských Vodafone Giants a vrací se do Německa, kde bude nastupovat za mousesports. Společně s ním přichází také midlaner Czekolad, který naposledy nastupoval v LEC za EXCEL Esports.

Spekulace o přesunu Kamiliuse se začaly objevovat v dubnu, kdy sám hráč na Twitteru oznámil, že má od týmu povoleno jednat o potenciálním novém angažmá. Vodafone Giants pak zčista jasna podepsali velezkušeného kaSinga, který nastupoval za týmy jako Splyce, H2k či Team Vitality. Památné je i jeho měsíční anabáze v TSM, odkud téměř beze slov zmizel po odehraném jediném turnaji IEM San José.
 
kaSing by měl podle nepodložených zdrojů obdržet až pěticifernou výplatu, což nasvědčuje tomu, že s ním Vodafone Giants počítají jako hlavním supportem týmu. To samozřejmě nepotěšilo Kamiliuse, který si okamžitě sarkasticky updatoval své bio s textem: “Momentálně jen nosím vodu kaSingovi.” 

V tomto momentu bylo jasné, že je slovenský support na odchodu. Stále ovšem nebyla zodpovězena otázka: Kam?
Jelikož Kamilius rozhodně patří mezi prospekty, kteří by časem mohli nakouknout do LEC, nešlo vyloučit ani tuto možnost. Uvolněné místo na support pozici v týmu EXCEL nakonec obsadil Čech denyk, který znovu vytvoří botlane duo s Patrikem. Velké překvapení se tedy nekonalo, nicméně slovenský hráč se v nové roli vodonoše nemusel trápit příliš dlouho, o jeho služby se přihlásil německý tým mousesports.
 
Organizace s dlouholetou historií zároveň podepsala Poláka Czekolada, aby nahradila odcházejícího midaře LIDERA, který se posouvá do Team Vitality. Kamilius se v týmu potká se Satoriusem (top), Pridestalkrem (jungle) a zejména ADC Gadgetem, s nímž musí během krátké chvíle nalézt tu správnou synergii. Mimo evropskou špičku patří mousesports mezi jedny z nejambicióznějších organizací, titul v European Masters na ně stále ovšem čeká. V jarním splitu skončili na třetím až čtvrtém místě.

Přejeme Kamiliusovi hodně štěstí v novém angažmá!

Zdroj úvodní fotografie: Kamil Košťál on Twitter 
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.