League of Legends

Kamilius je v semifinále EMEA Masters, o finále si zahrají i Italové

Kamilius je v semifinále EMEA Masters, o finále si zahrají i Italové
30. 8. 2023
  |  

EMEA Masters jede v plném proudu a na turnaji zbývá čtyřka nejlepších. Mezi nimi je i slovenský support Kamilius, který s Team GO klepe na brány finále.

Náročná série nakonec dopadla vítězně pro tým z LFL. SK Gaming Prime stál v cestě francouzské organizace Team Go, kde od letošního roku hájí pozici supporta Kamilius. Ten se s novým týmem usadil na pozici cca top trojky v domácí lize a nyní má před sebou i možnost uspět na mezinárodní scéně. Podařilo se jim přehrát německé soupeře 3:2 a postoupit do semifinále.

Bronzový tým LFL již nyní má jistotu nejlepšího umístění na turnaji vůbec, pro Kamiliuse je to již druhá semifinálová účast. Naposledy v této fázi byl loni s celkem GameWard, kde nakonec nestačili na domácího soupeře BDS Academy. Nyní je čeká podobný osud, o finále si však zahrají s Karmine Corp, domácí dominantní silou, která se oklepává z nepovedeného minulého ročníku.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří podle očekávání španělský mistr Movistar Riders a jedno velké překvapení v podobě Macko Esports. Italská liga není braná jako ta jedna z lepších, ještě loni v play-inu proti nim Entropiq uhrál skóre 2:0. Od té doby ovšem pokračovali v tvrdé práci, na domácí scéně nemají konkurenci a růžky ukazují už i mezinárodně. Loni z toho byla účast ve skupinách, minulý split čtvrtfinále a nyní semifinále.

Macko Esports jsou prvním týmem z menšího regionu, který se dokázal probojovat takhle daleko. A cesta nekončí, skalp v podobě Movistar Riders by byl jedním z největších v historii EMEA Masters. Italové před sebou mají možnost napsat jeden z nejlepších příběhů tier 2 scény, ale na výsledek si musí fanoušci počkat až do čtvrtka 17:00, kdy startuje jejich duel. O den později ve stejný čas dojde na francouzské derby mezi Team GO a Karmine Corp. Vítěz bude korunován 8. září.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.