League of Legends

Kamilius i Savero postoupili v play-off, jungler si zahraje o titul

Kamilius i Savero postoupili v play-off, jungler si zahraje o titul
24. 3. 2023
  |  

Poslední zástupci domácí scény zvládli své zápasy ve vyřazovací části. Kamilius postoupil do druhého kola LFL, Savero se probojoval už do finále Ultraligy.

Polská jazda pokračuje! Český jungler Savero se svým týmem Orbit Anonymo postoupil až do samotného finále, což krom možnosti zabojovat o titul v Ultralize znamená také kvalifikaci na EMEA Masters, což byl jeden z předsezónních cílů týmu.

Orbit Anonymo vyhrály už třetí sérii v řadě, jejich prozatimní neporazitelnost ovšem padla. Grypciocraft, druhý nejlepší tým základní části, dokázal jeden semifinálový zápas vyhrát. Bylo jim to však málo platné, Savera a spol. to nerozhodilo a po celkovém skóre 3:1 mohli slavit postup do finále.

Je to vůbec poprvé, co český hráč došel v Ultralize tak daleko a dostane možnost zabojovat o trofej. Vzhledem k výsledkům ostatních tuzemských hráčů na ERL scéně je to jediná příležitost, aby někdo uspěl na mezinárodní scéně.

Finále je na programu 31. března od 17:00, kde se Orbit Anonymo utká se Zero Tenacity, mimochodem obhájce posledního titulu z loňského léta.

Kamilius vyřadil bývalý tým

Úspěch přišel i ve Francii, kde slovenský support postoupil do druhého kola play-off. Shodou okolností šlo o bývalého zaměstnavatele, protože v minulém ročníku Kamilius za Gameward nastupoval. Během offseason ovšem přijal nabídku přejít do Team GO, s nimiž nyní má jistotu top čtyřky.

Následující série bude klíčová, protože postup by znamenal jistotu kvalifikace na EMEA Masters, tedy alespoň do play-in fáze. Z historických výsledků je ovšem téměř jistota, že francouzský tým touto částí projde hladce.

Kamiliuse čeká v dalším kole akademie BDS, kde nastupují hráči jako Reeker, xMatty, Erdote či Agresivoo, všichni bývalí LEC prospekti. Zápas je na programu 29. března od 18:00. Pokud Team GO postoupí, utkají se v semifinále s horším z dvojice Aegis či LDLC OL.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.