CS:GO

Je h4rn už definitivně prodán? Bývalá hvězda ENTERPRISE nastoupí v CCT za bulharský celek

Je h4rn už definitivně prodán? Bývalá hvězda ENTERPRISE nastoupí v CCT za bulharský celek
1. 3. 2023
  |  

Je definitivně pryč bulharská sniperská hvězda Deyvid "h4rn" Benchev? Dvaadvacetiletý hráč už figuruje v rámci soupisky bulharského celku VOYVODA při zápase CCT North Europe Series 4.

Během loňského léta vytáhli ENTERPRISE eso z rukávu a výrazně ulevili své CS:GO sestav, z hlediska herních výkonů, když přivedli dvaadvacetiletého Deyvida "h4rn" Bencheva. Sniper se okamžitě na serveru začal ukazovat jako rozdílový hráč a svými výkony táhl česko-slovenskou organizaci do několika finálových zápasů na tuzemské scéně.

Logicky se tak už během pozdějšího léta a podzimu začalo mluvit o tom, zda jeho akvizice a angažmá nejsou pouze krátkodobá a hráč nezamíří opět do zahraničí. Na jedné straně povedené výkony na serveru, na té druhé pak dost možná interní rozepře uvnitř týmu vzhledem k častým změnám. Přesto všechno ENTERPRISE došli k titulu ze Sazka eLEAGUE a o cenný kov bojovali také na MČR. 

Už během toho však bylo téměř 100% jasné, že společná kooperace zahraničních a česko-slovenských hráčů v ENTERPRISE pokračovat nebude a prakticky ihned po turnaji šly ven informace o tom, kdo z hráčů je uvolněn aby si hledal nové angažmá. Někteří si dali pauzu, jiní skončili v CZ/SK týmech a v neposlední řadě by Blytz a h4rn rádi zamířili do zahraničí.

U rumunského hráče Raula "Blytz" Gligora se sice mluvilo o spojení s mixem Let us cook, ale ještě v době kvalifikací na BLAST.tv Major na Twitteru manažer ENTERPRISE odmítl, že by byl finálně prodán a informoval, že je stále součástí celku. Dost možná podobná situace nastala i s bulharským AWP hráčem h4rnem. Ten totiž aktuálně svítí v rámci soupisky celku VOYVODA (aktuálně 51. na světě) pro turnaj CCT North Europe 4, ale organizace o jeho odchodu nedala oficiální stanovisko.

Zdroj úvodní fotografie: Sazka eLEAGUE / CNC

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.