League of Legends

JDG ovládli sezónní ceny LPL, nováčkem roku je jungler World Elite

JDG ovládli sezónní ceny LPL, nováčkem roku je jungler World Elite
12. 12. 2023
  |  

V každoročním vyhlašování nejlepších hráčů a nejvýraznějších osobností jedné ze dvou nejlepších světových soutěží nepřekvapivě dominoval tým, který ovládl oba dva splity a byl blízko grandslamu.

Jingdong Gaming samozřejmě získali cenu pro nejlepší organizaci roku, mimo ní si její hráči odnášeli i nejdůležitější individuální ocenění. Hráčem roku LPL se stal midlaner Knight, který předčil nominovaného spoluhráče Rulera, midlanera LNG Scouta a a hráče BLG Xuna s Elkem.

Ruler nezůstal bez ceny, jako Korejec obdržel cenu pro nejlepšího importovaného hráče LPL. Uspěl v konkurenci spoluhráče Kanaviho a legendární toplanera, kterým není nikdo jiný než TheShy. Toplaner Weibo Gaming, který s týmem překvapivě dokráčel až do finále, vyhrál divácké hlasování oblíbenosti.

 


Nejlepší trenérský štáb měli také JDG, kouč Homme tak před svým koncem v týmu obdržel prestižní ocenění druhý rok v řadě. Nejlepším nováčkem roku se stal jungler World Elite Heng, který s podceňovaným týmem oba splity bojoval o horní polovinu tabulky.

JDG pak obsadili také místa v nejlepším týmu roku dle pozicí, chyběl v něm jen toplaner 369, který minulý rok vyhrál nejlepšího hráče. Tento rok v cenách chyběl, nejlepšího toplanera bral hráč BLG Bin, který doplnil Kanaviho, Knighta, Rulera a Missinga.

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč