CS:GO

Jarní skupiny BLAST Premier pohřbily severoamerické týmy. Němečtí BIG sestřelili hned dva

Jarní skupiny BLAST Premier pohřbily severoamerické týmy. Němečtí BIG sestřelili hned dva
4. 2. 2022
  |  

Změny v sestavách a vysoké ambice severoamerických celků zůstávají v prvních měsících roku 2022 zatím nenaplněny. Team Liquid, Evil Geniuses a Complexity se poroučeli z BLAST Premier Spring Groups 2022 jako první.

Organizátoři světových turnajů ze série BLAST Premier ohlásili v lednu velkolepý plán na rok 2022 čítající rozdání milionů dolarů, offline turnaje i zachování populární struktury. Právě to může pomoci všem týmům napříč regiony. A právě na jeden region se musíme po výsledcích prvního turnaje roku. Celky ze zámoří totiž propadly a z turnaje BLAST Premier Spring Groups 2022 se poroučely na první dobrou.

Complexity ve skupině A narazili v úvodu na G2 Esports, za které zažil premiéru ruský supertalent m0NESY. Na straně evropského celku zazářila pak zejména bosenská hvězda Nikola "NiKo" Kovač, která nastřílela přes 30 killů. Complexity tak se svojí novou sestavou začali porážkou 12:16.

V Lower Bracket stejné skupiny narazil poražený celek úvodního zápasu na německé BIG, ani zde to nebyla tížená výhra. Complexity tak museli odstartovat play-off od nejnižšího patra. Stejný osud potkal také Evil Geniuses, kteří v poslední skupině vyhořeli s Vitality v jasném poměru 16:3 a v decider zápasu skupiny se utkali s Team Liquid. Poslední z výčtu severoamerických celků prohrál v úvodním duelu s FaZe v prodloužení.
Severoamerická bitva došla až do vyrovnaného stavu 15:15 a následovalo další prodloužení. Za stavu 19:17 se mohli začít radovat hráči Liquid. I přes jedno vítězství z 5 zápasů zámořských celků byly všechny 3 "nasazeny" do nejnižšího kola vyřazovací části.

V play-off narazili Complexity na MIBR s nimiž padli 0:2 a turnaj tak končí bez vítězství mapy. Na Team Liquid čekal nejtěžší los v podobě Natus Vincere, kteří se po dvou porážkách rozjeli a soupeře přejeli také 2:0. Jediný celek Evil Geniuses uhrál alespoň jednu mapu. Proti BIG to však bylo vše a také poslední zámořské želízko v ohni skončilo (1:2). Německý celek se stal katem hned dvou celků z Ameriky.

Prohry a poslední pozice sice Complexity, Team Liquid i Evil Geniuses vyřazují z turnaje BLAST Premier Spring Groups 2022. Všechny 3 celky však čeká za pár týdnů ještě Spring Showdown, z něhož je opět možnost kvalifikovat se na jarní Finals.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @BLASTPremier

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.