CS:GO

Jarní finále BLASTu startuje, překvapí na úvod NEOFRAG se svými OG?

Jarní finále BLASTu startuje, překvapí na úvod NEOFRAG se svými OG?
15. 6. 2022
  |  

Start BLAST Premier Spring Final 2022 se nezadržitelně blíží, hned na úvod se NEOFRAGŮV tým OG potká s NaVi v improvizované sestavě, skupina A pak nabídne zajímavý souboj Vitality s G2.

Turnaj, jehož vítěz kromě slotu na BLAST Premier World Final 2022 vezme do kapsy 200 000 dolarů, čítá hned osmičku startujících týmů. Ty jsou rozděleny do dvou skupin, kde Double Elimination formátem GSL skupin zápolí o postup do vyřazovací fáze. První celky jednotlivých skupin mají jistotu semifinále, naopak dvojice čtvrtých týmů se s turnajem rozloučí.

Nejžhavějšími favority na zisk titulu jsou bezesportu hráči FaZe, kteří po vítězství Majoru sice padli ve čtvrtfinále IEM Dallas 2022, ze všech účastníků jsou však stále favoritem číslo jedna. 

Těžko říci, zda právě ve skupině A můžeme najít přímého konkurenta světových jedniček. Úvodní zápas proti Brazilcům z paiN Gaming by rozhodně neměl být sebemenším problémem, navíc právě od celku z Jižní Ameriky, který okupuje pětadvacátou pozici HLTV žebříčku, můžeme s největší pravděpodobností očekávat neúčast v play-off.

To týmy G2 a Vitality budou svádět litý boj o druhou příčku za FaZe, díky čemuž by následně získali lepší místečko ve vyřazovací vřavě. Je velmi složité určit, který z těchto dvou celků půjde z druhé pozice, bude záležet na výsledku vzájemných soubojů.
Ve skupině B je favorit dost možná zakryt tajemstvím, NaVi po problémech se svým IGL půjdou do turnaje s ukrajinským střelcem sdy, naopak ENCE již nastoupí v plné polní. Možná to tak bude právě polsko-evropská sestava, která je adeptem na přímý postup mezi nejlepší čtveřici týmů. 

Světová dvojka vyzve ve svém úvodním souboji tým BIG, kteří sice v Dallasu překvapivě postoupili rovnou do semifinále, tam ale po vyrovnaném boji s pozdějším vítězem Cloud 9 padli 1:2 na mapy. I oni tak mohou rozhodně zaskočit diskutovanou sestavu NaVi, pokud by došlo na vzájemný duel.

Hlavní třešničkou na dortu je však pro tuzemské publikum účast týmu OG na tomto turnaji. Ti vyzvou na úvod právě sestavu kolem s1mpla, bohužel ale také OG budou v okleštěném složení. Československá scéna navzdory tomu má své želízko v ohni a navíc může od 17:00 sledovat výkony NEOFRAGA na českém streamu.

Zdroj úvodní fotky: Twitter @OGcsgo

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.