Dota 2

Jarní DPC tour Dota 2: SabeRLight- a skiter míří na major do Berlína!

Jarní DPC tour Dota 2: SabeRLight- a skiter míří na major do Berlína!
10. 4. 2023
  |  

Druhá letošní DPC tour je u konce a je rozhodnuto o postupujících na jarní major v německém Berlíně. Nebudou chybět ani česko-slovenská želízka v ohni SabeRLight- a skiter. Začala také druhá divize DPC, ve které v západoevropském regionu bojují čeští borci Ade, BOOM a Supream^.

V první divizi nepřišlo v obou regionech, kde působí čeští a slovenští hráči, žádné velké překvapení. Západoevropský region byl znovu pod taktovkou tří momentálně nejlepších týmů světa: Gaimin Gladiators, kteří vyhráli zimní major v Limě, Team Liquid a obhájce The International Tundra Esports; Tým, za který na pozici carry září slovenský carry hráč skiter. Posledním přímým postupujícím je tým OG, kteří se na minulý major probojovat nedokázali a dlouhodobě se snaží nalézt správnou formu. Postup na ESL One Berlin Major 2023 je rozhodně krok správným směrem.

Sice bez postupu, ale se šancí bojovat v první divizi i v létě, nakonec skončili týmy Entity a Ooredoo Thunders. Dolů do druhé divize znovu míří tým Nigma Galaxy, za nějž po osobní odmlce znovu nastupuje hvězdný Miracle, a také tým Monaspa.

Ještě méně překvapivá situace je v regionu severoamerickém. Severní Amerika má k dispozici vždy pouze dva přímé postupové sloty na major, které jako vždy ovládly dvě největší tamní organizace – TSM a Shopify Rebellion. Právě za „rebely“ nastupuje český offlaner SabeRLight-, který si se svým novým týmem zajistil na zimní majoru v Peru krásné čtvrté místo a tentokrát bude jistě mířit ještě víc.

Novinkou letošní DPC je herní časová změna obou divizí. Ještě loni se obě divize každého regionu hrály najednou. Tento rok však druhá liga začíná až po skončení té první. V západoevropském regionu mají za sebou týmy první dva odehrané zápasy a prozatím se dobře vede jen jednomu ze tří českých hráčů. Midař BOOM ustál zemětřesení v Team Secret poté, co v zimě vypadli z první divize a momentálně se těší sdílenému prvnímu místu a patří mezi hlavní favority na postup zpět mezi elitu. Opačné situaci prozatím čelí midař Supream^ a offlaner Ade. Jejich organizace Into The Breach, respektive IVY, zatím sedí na spodních příčkách tabulky se skóre 0-2.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.