Dota 2

Jarní DPC tour 2022/2023: skiter sedí na prvním místě regionu, SabeRLight- zatím mimo postup

Jarní DPC tour 2022/2023: skiter sedí na prvním místě regionu, SabeRLight- zatím mimo postup
22. 3. 2023
  |  

Máme za sebou první týden jarní tour DPC, která vyvrcholí druhým major turnajem letošního roku, tentokrát v německém Berlíně. Společně sledujeme bitvy dvou regionů: západoevropského a severoamerického, ve kterých máme (nejen) v první divizi zástupce české a slovenské scény.

Západoevropský region, mnohými považován za ten nejtěžší na světě, se momentálně vyvíjí dle očekávání. Na prvních čtyřech místech sedí týmy Tundra Esport, jehož barvy hájí slovenský carry hráč skiter, Entity, vítězové Lima Major 2023 Gaimin Gladiators a Team Liquid. Shodou okolností se jedná o čtveřici organizací, která si v zimní tour zajistila postup na major do Peru. V zimě se v první divizi udržel také tým Nigma Galaxy, který se svou hvězdnou soupiskou již delší dobu chybí mimo nejlepší scénu. Momentálně sedí se třemi prohrami na posledním místě a hrozí mu tak znovu sestup do nižší divize, možná na úkor některého z českých hráčů.

V DPC se totiž hrají divize dvě, přičemž v té méně prestižní v jarní tour nalézáme v záapadoevropském regionu rovnou trojici českých hráčů – BOOMa, Adeho a Supreama^. Druhá divize se však letos poprvé nehraje simultánně s tou elitní a začíná až na začátku dubna. O výsledcích a průběhu vás budeme rovněž informovat.

Avšak zpět k výsledkům té nejvyšší Aegisové ligy. Na druhé straně oceánu, v Severní Americe, soupeří o další postup na major také český offlaner SabeRLight-, který se svou novou organizací Shopify Rebellion v debutu zazářil na majoru v Limě obsazením čtvrtého místa.

Na rozdíl od západoevropského regionu se v Americe musí spokojit pouze se dvěma postupovými sloty a po třech odehraných zápasech sedí tým Shopify Rebellion zatím na třetím místě s jednou prohrou – nutno však dodat, že za sebou mají klání s nejtěžšími možnými soupeři a druhým favoritem na postup, organizací TSM. V severoamerickém regionu se překvapení skutečně neočekává, ale jsou před námi ještě dva dlouhé týdny bitev o postupové příčky.

Jak si povedou čeští a slovenští hráči v následujících týdnech? Jejich snažení můžete sledovat na videoplatformě Twitch na kanálu PGL Dota 2 a pravidelné souhrny vám budeme samozřejmě přinášet také zde na webu Sazka Esport!

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.