League of Legends

Jarní část LCK je u konce, na vrcholu opět Gen.G a T1

Jarní část LCK je u konce, na vrcholu opět Gen.G a T1
25. 3. 2024
  |  

Přední League of Legends soutěž dohrála základní fázi. První místo opět patří silné dvojici T1 a Gen.G, kteří jsou zároveň největšími favority na celkovou výhru. Co zbytek?

Dobrý split za sebou má například HLE. Tým, který podepsal silné hráče jako Peanut, Viper či Doran, získal stejné skóre jako právě T1. Jejich soupeř byl lepší pouze o vzájemné skóre. Právě Hanwha Life Esports mohou být dalším potenciálním celkem, který dojde v play-off daleko, a třeba stáhne z trůnu současné krále.

Od jara 2022 totiž nevyhrál jiný tým než dvojice T1 a Gen.G. Druhý jmenovaný za sebou pak má hattrick výher, a rád by přidal další. Chovy a spol. předvádí dlouhodobě skvělé výkony na domácí scéně.

V LCK je dále smutné napřklad předposlední místo DRX. Světový šampion z roku 2023 od svého nečekaného triumfu přišel o silný kádr a náhradám se moc nedaří. Mimo play-off končí také BRION, Nongshim RedForce a FearX. Top šestku pak uzavírají Kwangdong Freecs, KT Rolster a Dplus Kia, tedy dlouhodobě silné lokální značky. 

Play-off v Koreji začíná 30. března a potrvá dva týdny. V Double Elimination Bracketu je dlouhá cesta do finále, která kromě titulu nabízí také účast na MSI 2024. Vicemistr pak jde alespoň do play-in, takže pro mezinárodní účast je potřeba top dva.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.