League of Legends

Japonská liga ztrácí jistotu Worlds, potkal ji stejný osud jako Oceánii

Japonská liga ztrácí jistotu Worlds, potkal ji stejný osud jako Oceánii
27. 11. 2023
  |  

Nejvyšší soutěž v League of Legends v Japonsku už od příštího roku nebude mít jisté místo pro nejlepší tým na Worlds, nově se budou celky muset probojovávat skrz playoff kvalitnější soutěže.

Japonská nejvyšší soutěž v League of Legends ztrácí akreditaci Minor Worlds regionu a následuje stejný osud, který potkal australskou a oceánskou ligu LCO. Nově se nejlepší tři týmy Japonska budou muset probojovat skrz playoff kvalitnější soutěže PCS.

Tam se potkají se dvěma nejlepšími týmy LCO a šesti celky PCS, konečné rozložení míst na Worlds ještě neznáme. Region tak sice ztrácí individuální prestiž, japonskému League of Legends ale tato změna může v dlouhodobém měřítku znatelně pomoct.

 


Liga totiž neměla žádnou kompetitivní kvalitu, dlouhodobě ji ovládala jediná organizace Detonation FocusMe a i přes jeden ojedinělý postup z play-in fáze do hlavní stage Worlds hrálo Japonsko spíše roli komparzu na světové stage.

Riot tak pokračuje v konsolidaci regionů, která může čas vést ke sjednocení do pěti velkých celků. EMEA, LCK a LPL již existuje, nyní vše směřuje ke vzniku pacifického regionu. Časem by se pak mohla sjednotit i Amerika, tedy LCS, brazilská a latinskoamerická soutěž.


Zdroj úvodní fotografie: RIFTCZECH

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč