League of Legends

Jankos z LEC nezmizí, měl by podepsat v Team Heretics

Jankos z LEC nezmizí, měl by podepsat v Team Heretics
16. 11. 2022
  |  

Jungler G2 po pěti letech změní angažmá. Jankos by podle spekulací měl zamířit do španělské organizace Team Heretics, kterou čeká premiéra v LEC.

Fanoušci polské hvězdy strach mít nemusí. Jeden z nejoblíbenějších a zároveň nejúspěšnějších junglerů v Evropě byl v G2 odsunut na druhou kolej, v barvách týmu strávil dlouhých 10 splitů a s týmem zažil i vítězství na MSI či bral stříbro z Worlds. Každý příběh ovšem jednou končí a došlo i na výměnu Jankose, kterého  nejspíše nahradí Yike z ERL scény.

O jeho služby projevila zájem organizace Team Heretics. Španělský tým odkoupil slot v LEC od Misfits a v rámci posílení vyměnil čtyři hráče ve svém rosteru. Jediným památníkem úspěšného léta a zisku domácí i mezinárodní trofeje je ADC Jackspektra, jehož junglerem by se měl stát právě Jankos.

Dlouho to ovšem vypadalo, že polská star bude angažmá. Management G2 požadoval příliš velký buy-out a pozice v lize se velmi rychle plnily. Variantou mohl být i přesun na ERL scénu, což ovšem samotného Jankose příliš nelákalo. Nakonec ve svých 27 letech okusí prostředí již pátého týmu v LEC.

Team Heretics sází na zkušenou top side, tuto linku by měl na starost dostat legendární japonský hráč Evi, který nedávno oslavil také 27. narozeniny. Poprvé se navíc podívá mimo prostředí JPL ligy, kde doposud působil. Na midlane nastoupí Korejec Ruby z Unicorns of Love, botlinku pak duo Jackspektra a Mersa. 

Spekulovaný roster:

  • Top: Evi

  • Jungle: Jankos

  • Mid: Ruby

  • ADC: Jackspektra

  • Support: Mersa

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.