League of Legends

Jankos oslavil deset nepřetržitých let v LEC, legenda má za sebou 600. zápas

Jankos oslavil deset nepřetržitých let v LEC, legenda má za sebou 600. zápas
16. 1. 2024
  |  

Jedna z největších legend evropského i světového League of Legends Jankos začátkem zimního splitu LEC zkompletoval deset nepřetržitých let působení v nejvyšší evropské soutěži.

Jankos do LEC vstoupil kvalifikací s Kiedys Mialem Tym v roce 2014, tehdy úspěšně a především nečekaně prošel přes NInjas in Pyjamas s domácím hráčem Freezem. Od jara tak působil v tehdejším EU LCS pod týmem ROCCAT, ten následně přešel pod H2K Gaming.

V H2K se s Freezem znovu potkal, přes zranění domácího marksmana si spolu ale příliš nezahráli. V roce 2016 překvapili celý svět když postoupili až do semifinále světového šampionátu. Po této povedené sezóně přišel přestup do G2 Esports.

 


S G2 vyhrál MSI, postoupil do finále Worlds a pětkrát ovládl evropskou LEC. Po neúspěšném roce 2022 přestoupil do Heretics, kde se v minulém roce spíše trápil, s novou sestavou starých známých to ovšem může vypadat mnohem lépe.

Nasbíral přes 600 zápasů v LEC, 1500 killů a 4000 assistů. V těchto statistikách mu mohou konkurovat pouze Hylissang a Rekkles. Má největší počet first bloodů, díky kterým se mu přezdívá First Blood King.

Do důchodu se populární streamer a osobnost rozhodně nechystá, letošek bude ale důležitým ukazatelem pro jeho další kompetitivní kariéru.


Zdroj úvodní fotografie: G2 Esports

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč