CS:GO

Jame time! Outsiders smetli Heroic na dvou mapách a stávají se vítězi brazilského Majoru!

Jame time! Outsiders smetli Heroic na dvou mapách a stávají se vítězi brazilského Majoru!
13. 11. 2022
  |  

Outsiders opanovali grand finále brazilského Majoru a po právu si připisují zlaté medaile. Na první mapě zářilo duo fame a Jame, druhá mapa byla plně pod taktovkou Fl1ta.

Brazilský Major byl plný překvapení. Na cestě do finále postupně vypadli všechny top týmy v čele s FaZe, Vitality, či Cloud9. Do závěrečného zápasu se tak po spanilé jízdě dostala rusko-kazašská sestava Outsiders, kterou vyzvali dánští Heroic. Pro většinu zúčastněných se jednalo o první finálovou účast na Majoru. Pouze Jame a Qikert si zahráli finále v roce 2017, kdy v sestavě Avangar nestačili na jiný dánský celek - Astralis.


Outsiders vs. Heroic

Výsledek - 2:0
  • de_mirage | 16:12 (8:7)
  • de_overpass | 16:5 (12:3)
  • de_inferno

Úvodní mapou finále se stala stará dobrá mirage. Velmi vyrovnanou první polovinu zvládli lépe hráči Outsiders, kteří si na T-straně připsali 8 kol a do druhé poloviny naskakovali s lepšími vyhlídkami. Heroic se povedlo vyhrát pistol round, následně si však připsali Outsiders 5 kol v řadě a vedení 13:7. Toto vedení už nepustili a připsali si vítězství 16:12. Hlavní zásluhu na tom mělo AWP Jame-a a fame s Fl1tem, kteří si dohromady připsali 10 open killů.

Druhou mapou se stal overpass. Na této mapě se tyto dva teamy utkaly v rámci prvního kola Legends stage, kde se z vítězství radovala dánská sestava 16:9. Dnes to však bylo úplně jiné. Outsiders zvládli na CT-straně uhrát 12 bodů a hnáni neskutečným Fl1tem si dokráčeli pro vítězství na T-straně 16:5. 

Díky druhé vyhrané mapě se Outsiders stali šampiony IEM Rio Major 2022 a odnáší si zlaté medaile a finanční bonus 500 000 $. Kromě toho získávají také přímou pozvánku na prosincový BLAST Premier: World Final a IEM Katowice konané v příštím roce. Heroic se musí smířit s druhým místem, které jim vyneslo 170 000 $.

Zdroj úvodní fotografie: @ESL

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.