League of Legends
LoL Worlds

Jaké hvězdy budou chybět na Worlds 2021 aneb koho čekají pouze domácí streamy?

Jaké hvězdy budou chybět na Worlds 2021 aneb koho čekají pouze domácí streamy?
13. 9. 2021
  |  

Worlds je vrcholná League of Legends událost každého roku. Každý profesionální hráč sní o tom, že se na tento turnaj jednou podívá a nad hlavu zvedne trofej pro vítěze. Kvalifikace je ovšem náročná a ani letos není výjimkou, že na Worlds bude chybět mnoho známých tvaří. Kdo mezi ně patří?

1) Celý G2 roster

Poprvé od svého vstupu na vrcholnou scénu v roce 2016 budou G2 chybět na Worlds. Jeden z nejúspěšnějších týmů Evropy i světa se jenom těsně v roce 2019 nestal vítězem, kdy ve finále podlehl čínským FunPlus Phoenix 0:3. O rok předtím byl ve stejné situaci midlaner Caps, tehdy ovšem ještě v barvách Fnatic, se kterými podlehl stejným výsledkem také čínským Invictus Gaming. Dvojnásobný vicemistr tentokrát bude na Worlds chybět a další pokus letos nezopakuje.

G2 se nepovedlo adaptovat na éru bez své hlavní hvězdy Perkze, který za tuto organizaci nastupoval jak na midu, tak i na ADC. Managementu se přesto po jeho rekordním prodeji za $5 miliónů povedlo sestavu možná ještě vylepšit, a to akvizicí jednoho z nejlepších ADC současnosti Rekklese. Švédský hráč byl spjatý s týmem Fnatic, ale na vábení úhlavních rivalů nakonec uslyšel a třaskavý přestup byl na světě.

Přesto jsme v paradoxní situaci, kdy Rekkles za G2 na Worlds nepojede, na druhou stranu rozebraný a přestavěný roster Fnatic ano. Bude to tak poprvé v historii, co se G2 na vrcholný turnaj roku nepodívají. Hráči jako Wunder, Jankos, Caps, Rekkles či MikyX patří ke špičce na svých linkách, letos je ovšem Worlds čeká pouze na streamu.

2) Loňský vicemistr Suning

LPL tým Suning byl loni nenápadným obrem. Nikdy se jim nepodařilo získat domácí trofej a na poslední Worlds jeli vůbec poprvé ve své historii, přesto se jim povedlo dojít až do finále, kde podlehli dominantním Damwon Gaming. V letošním roce je bohužel neuvidíme, a chybět nám bude například skvělý toplaner Bin, kterému se povedlo jako jedinému hráči v historii dát pentakill ve finále Worlds.

Rok 2021 je nezastihl v dobré formě. Na jaře skončili na pátém-šestém místě a v létě dokonce na devátém-desátém. Týmu mohl uškodit odchod supporta Swordarta, kterého nyní lze sledovat v barvách TSM. Ani on ovšem na Worlds nepojede, protože se mu v novém týmu nepodařilo na turnaj probojovat, což je mimochodem další hvězda, která letos zůstane doma.

3) Rookie

Nový Faker, nástupce legendy, génius… Ať už řeknete jakýkoliv superlativ, pravděpodobně ho někdy někdo použil na popsání midlanera Rookieho. Korejský hráč patří mezi absolutní špičku na své pozici, což prokázal naprosto dominantními výkony na Worlds 2018, které s Invictus Gaming celé ovládl. Bohužel, letos jeho kouzla na midu neuvidíme. Organizaci se letos vůbec nedařilo a během letního splitu se nedostali ani do play-off. Tak snad zase za rok!

4) Karsa

Karsa patří mezi nejobávanější junglery světa. Na domácí scéně slaví pravidelně úspěchy, ať už s RNG, či s Top Esports, se mu podařilo získat LPL trofeje. S prvním jmenovaným týmem dokonce v roce 2018 ovládl MSI, ale úspěch na Worlds stále ne a ne přijít.

Loni byl společně s Top Esports blízko, ale stopku jim vystavili právě Suning, kteří na úkor nich šli do finále. A letos? Karsa se šampiónem letního splitu 2020 neměl příliš dobrý rok. Na jaře skončili čtvrtí a v nedávno ukončeném play-off skončili již zkraje vyřazovací části. Jmenovat bychom ale mohli celý jeho tým, protože chybět bude například topař 369 či ADC JackeyLove. Velká škoda!

5) CaptainFlowers

Nejedná se přímo o hráče, ale zajisté bude také chybět. CaptainFlowers je stálící komentátorského týmu LCS, patří mezi nejlepší anglicky mluvící castery a týden co týden provází svým skvělým komentováním fanoušky severoamerického League of Legends. Kdo se na něj těšil i na Worlds, bude muset smutnit. CaptainFlowers dopředu oznámil, že letos kvůli zdravotním problémům turnaj vynechá.

V dlouhém prohlášení na Twitteru přiznal, že má delší dobu fyzické i mentální problémy a čas během Worlds využije k odpočinku. Toto rozhodnutí nelze než respektovat, jisté by mělo však být, že se komentátor vrátí brzy v plné síle. 
Kdo bude chybět na Worlds 2021? | Zdroj úvodní fotografie: Facebook @LOLesports

6) BrTT

Jeden z nejoblíbenějších a nejúspěšnějších jihoamerických hráčů bude podruhé za sebou na Worlds chybět. Od tohoto Brazilce nelze očekávat, že by se svým týmem atakoval nejvyšší příčky turnaje, přesto bude mnohým chybět. Legendární 30letý hráč má nejvíce CBLOL titulů ze všech a pravidelně svou ligu reprezentoval také na All-Stars turnaji. S PaiN Gaming se mu bohužel nepodařilo vybojovat jediný slot, který jeho liga pro Worlds dostává a štěstí bude muset zkusit zase za rok.

7) Peanut

Populárnímu korejskému junglerovi vítězství na Worlds dvakrát uniklo. V roce 2016 rozjeté ROX Tigers zastavili v semifinále jenom těsně 2:3 SKT, což je dodnes jedna z nejlepších sérií turnaje vůbec. „If you can’t beat them, join them“, řídil se tímto heslem Peanut a následující rok již oblékl rovnou barvy SKT. Bohužel pro něj, dominantní éra týmu kolem Fakera byla ukončena organizací Samsung Galaxy a jungler tak podruhé vyšel na prázdno.

Čekala ho tři roky dlouhá pauza, než se na Worlds opět podíval, a comeback tedy moc slavný nebyl. Se svými LGD Gaming skončil rovnou ve skupině a po roce se stěhoval zpět do domácí Koreji. Bohužel pro něj, nepovedlo se jim získat jeden ze čtyř slotů určený pro LCK a Peanut tak ani letos o vysněnou trofej nezabojuje.

Zdroj úvodní fotografie: Facebook @LOLEsports

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.