CS:GO

Jak vypadá složení skupin a úvodních zápasů BLAST World Final?

Jak vypadá složení skupin a úvodních zápasů BLAST World Final?
9. 12. 2022
  |  

Prestižní turnaj BLAST Premier World Final 2022 uzavře letošní CS:GO rok na nejvyšší světové úrovni. Jak vypadají úvodní zápasy a rozlosování skupin?

V Abú Dhabí, hlavním městě Spojených arabských emirátů, vypukne již příští týden turnaj BLAST Premier World Final 2022 v CS:GO, na kterém se rozdá $1,000,000 v prizemoney. Na akci nebude chybět ani český hráč Adam "NEOFRAG" Zouhar v barvách OG Esports.

A právě od OG Esports můžeme začít. Tým s českými barvami vyzve ve skupině "B" nepříjemné Heroic, kteří patří k aspirantům na zisk celkové trofeje. Skupina nebude jednoduchá ani přes Lower Bracket, neboť další dvojicí jsou Natus Vincere a Team Vitality, další dva celky světové extratřídy. 

Ve skupině "A" nalezneme Outsiders, kteří se na úvod utkají s Team Liquid. Druhou dvojici pak utvoří dva světové kalibry - FaZe a G2 Esports. Pro všechny zúčastněné bude konec ve skupině velkým zklamáním.

Formát však favoritům nahrává. Jednak se totiž všechny zápasy hrají BO3, ale zároveń ze čtyř celků ve skupině míří do vyřazovací části hned tři. Vítěz do semifinále, zbylé dva celky se poperou se soupeři ze druhé skupiny ve čtvrtfinále. Pouze poslední ve skupinách tak turnaj balí už ve čtvrtek se ziskem $15,000.

Na podrobnější preview se můžete těšit příští týden, ale už nyní doporučujeme si přivstat. První dny se totiž bude startovat už v 7:00 ráno středoevropského času, finále jak v plánu v neděli 18. prosince už dokonce od 11:00.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.