League of Legends

Jak dopadnou Češi? Poslední 2 víkendy LEC před play-off!

Jak dopadnou Češi? Poslední 2 víkendy LEC před play-off!
22. 7. 2021
  |  

Během příštích 2 víkendů čeká každý z týmů posledních 5 zápasů, které rozhodnou o tom, kdo se probojuje do play-off LEC a bude moct hrát o šanci reprezentovat Evropu na Worlds 2021. Jak jsou na tom české týmy a kdo je favoritem na titul?

3 čeští hráči v LEC. Potom, co EXCEL posadili na lavičku českého supporta Petra "Denyk" Haramacha, zbývají 3 v lize nejlepší Češi. Patrik "Patrik" Jírů (AD carry) v EXCEL a Marek "Humanoid" Brázda (mid lane) a Matyáš "Carzzy" Orság (AD carry).
 
MAD Lions jsou momentálně na 4. příčce ligy se skóre 8-4 na zápasy a postup mají skoro jistý. Alespoň dvě výhry už tým posunou na jasný postup, a pokud se lvi hecnou, tak pořád můžou zabojovat o přední příčky tabulky.
 
Tento víkend čekají MAD Lions 2 zápasy.
 

MAD Lions vs. Astralis | 20:00 pátek 23. 7. 2021

Proti 6. týmu tabulky by výhra měla být povinností. Na druhou stranu minulý víkend MAD Lions prohráli i proti poslednímu týmu, SK Gaming. Takže stát se může cokoli, ale tady se hraje o play-off a úřadující šampioni LEC musí potvrdit, že jsou tým na úplně jiné úrovni než Astralis, u kterých se nepočítá s účastí v play-off.
 

MAD Lions vs. Rogue | 19:00 sobota 24. 7. 2021

Tohle bude trochu jiná jízda a dost možná jeden z nejlepších zápasů víkendu. Opakování finále jarního splitu. Navíc Rogue jsou v neskutečné formě, absolutně kontrolují dění na mapě a jejich strategie je jasná. Ovládat všechny důležité body a potrestat jakoukoli chybu, kterou soupeř udělá. A zatím to neskutečně vychází.


Patrik “Patrik” Jírů - dovede EXCEL do play-off?; zdroj: flickr.com/photos/lolesports
 
Patrik a EXCEL mají situaci o dost komplikovanější. I když výkony týmu teď chválil v rozhovoru i top laner ROGUE, Odoamne, bohužel EXCEL sice perfektně hry rozehrávají, získají solidní vedení, ale v pozdější fázi hry vždy udělají nějakou kritickou chybu a zápas ztratí.
 
EXCEL se navíc propadli až na sdílené předposlední místo a se skóre 4-9 na zápasy to nevypadá, že by postup byl jasná věc. Na druhou stranu, pokud EXCEL vyhrají z nadcházejících 5 matchů alespoň 3, šance je dost reálná.
 

EXCEL vs. Schalke 04 | 18:00 pátek 23. 7. 2021

Patrikova cesta do play-off musí začít už tento pátek! Schalke 04 jsou na posledním místě. Pokud EXCEL předvedou výkony jako v předchozích kolech a zapracují i na koncovce a prostě ten enemy Nexus dorazí, dost možná Patrika uvidíme v play-off taky!
 

EXCEL vs. Team Vitality | 18:00 sobota 24. 7. 2021

Další extrémně důležitý zápas. Většina predikcí zatím počítá s tím, že 6. tým, který doplní pětici favoritů na play-off, budou právě Team Vitality s bývalým junglerem Fnatic, Selfmadem. Pokud Patrik naloží i Team Vitality, tak to kluci z EXCEL možná opravdu zvládnou!
 

Tip na zápas víkendu:

Fnatic vs. Rogue | 22:00 pátek 23. 7. 2021

 

Coach Fnatic, YamatoCannon zatím dokázal s novou sestavou zázrak! Udrží si Fnatic 1. Místo?; zdroj: flickr.com/photos/lolesports
 
Dost možná preview finále letního splitu LEC 2021! Fnatic a Rogue se zatím dělí o 1. místo a většina hráčů konkurenčních týmů souhlasí, že tohle je tohle jsou teď nejlepší týmy v lize! Navíc nás čeká parádní střet 2 naprosto odlišných herních stylů.
 
Rogue excelují v MAKRO hře - ovládají jednotlivé důležité objectivy na mapě a soupeře přehrávají perfektní kontrolou. Na druhé straně Fnatic… Fnatic jede slovy ostatních hráčů naprosté YOLO - jsou nepředvídatelní, agresivní a jdou do každého souboje. Dovedou se na sebe spolehnout a ono to funguje.

Zdroj náhledové fotografie: www.facebook.com/MADLionsEN
Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.