CS:GO

IESF: 17. listopad přinesl konec slovenské pohádky o špičkovém umístění

IESF: 17. listopad přinesl konec slovenské pohádky o špičkovém umístění
17. 11. 2021
  |  

Mohl to být právě onen významený den v historii Česka i Slovenska (respektive Československa), který by přinesl výběru našich sousedů radost z postupu v bracketu IESF 2021 World Championship v CS:GO. Po dvou prohrách však přichází konec.

Byl to přímo snový příběh, který začala psát reprezentace Slovenska v izraelském Eilatu už od svého příletu. Informace o tom, že creZe skrze pozitivní test nemohl odletět a management týmu musel hledat náhradu "na místě", proletěla značnou část esportového a CS:GO světa.

Do hry se tak dostal Stanislav Balala s přezdívkou GrOgY, který do Izraele letěl jako fanoušek, jenž svůj výlet vyhrál v rámci předchozí akce. Z výletu však z hodiny na hodinu stala reprezentace vlastní země.

Samotné výkony náhradníka Stanislava "GrOgY" Babala přinesly celou řadu dalších pozitivních ohlasů. Z náhradníka se totiž stala hvězda, která dotáhla Slovensko k vítězství nad Makedonií (Group Stage; 16:14) a dopomohla i k výhře nad Mexikem, která tým posunula do play-off.



O momentu se zmínil například na Twitteru slovenský hráč CS:GO Martin "STYKO" Styk, jehož komentář k dění vyvolal stovky reakcí. Zejména pak šlo spoustu ohlasů i ze STYKOVA okolí ze světové pro scény.

Dvojitý konec v play-off

Slováci nejprve 17. listopadu ráno padli s výběrem Makedonie 1:2, což jim značně zkomplikovalo průběh double-elimination bracketu v play-off. Prohra však neznamenala úplný konec, ale vzhledem k formátu posun právě do spodní části pavouka (tedy Lower Bracket).

V něm se tým utkal se Švédskem, které bylo na obou mapách nad sílu našich sousedů. Pro Slovensko tak IESF 2021 World Championship končí na 5. - 6. místě.

Bez ohledu na výsledek předvedli hráči, kteří nosili slovenský dres, něco, co čekal málokdo. A Stanislav "GrOgY" Babala už na svůj zážitek, který původně jako zájezd do Izraele vysoutěžil v rámci Orange MSR 2021, do smrti nezapomene.

Zdroj úvodní fotografie: Facebook / Y-Games Slovakia

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.