CS2

IEM Sydney: FaZe vynulovali ENCE, Complexity zdolali BetBoom

IEM Sydney: FaZe vynulovali ENCE, Complexity zdolali BetBoom
20. 10. 2023
  |  

Australský turnaj již zná složení semifinálových dvojic. V úvodním čtvrtfinálovém duelu zástupci Severní Ameriky v dresu Complexity opanovali výsledkem 2:0 svůj duel proti BetBoom. O pár hodin později FaZe připsali skalp ENCE, kterým dovolili v průběhu první mapy pět kol, na Anubisu je pak poslali domů s nulou. Complexity tak v souboji o finále vyzvou G2, Faze půjdou proti MOUZ.

Páteční program v Aware Super Theatre odpálil zápas mezi Complexity a BetBoom. Souboj dvou překvapivých účastníků play-off odstartovalo dění na mapě Complexity, kterou se pro toto klání stal Anubis. Oblíbená mapa hráčů CZ/SK scény se do hry dostala v LAN prostředí už podeváté a písečné prostředí Complexity sedlo. Podstatnou roli ve vítězství 13:6 mohl zahrát i fakt, že si BetBoom vybrali start za CT, kde ale zvládli získat pouze tři kola.

Druhou mapou, tentokrát z dílny BetBoom, byl zvolen Ancient. Přesun do zarostlé krajiny sice pomohl nafanyho sestavě k vítězství T strany 7:5, po dvou vyhraných kolech v druhé polovině ale přišel zvrat. Complexity přišli s trojicí úspěšných kol, snížili na 8:9 a dále se prali s vidinou srovnání výsledku. To se povedlo takřka záhy, když EliGE v 1v1 situaci odmítl 1v5 clutch s1rena a srovnal zápas na 10:10. Kvalitní nákup sice ještě v následujícím kole posunul BetBoom do vedení 11:10, od té doby ale doby zapisoval jen jejich soupeř, který ukončil trvání čtvrtfinálové BO3 série po výsledku 13:11. Po úspěšném počínání ve čtvrtfinále ale Complexity v další fázi turnaje narazí na rozjeté G2, bude jejich příběh pokračovat, nebo m0NESY uštědří Severoameričanům finální knock-out?

  • BetBoom vs. Complexity - 0:2 (6:13 Anubis, 11:13 Ancient)

Zápas FaZe proti ENCE nasvědčoval, že by se diváci po relativně jednostranné sérii mohli dočkat vyrovnané tahanice. ENCE do duelu vstupovali v roli favorita, statistiky se ale více mýlit nemohly. Ladnou jízdu celým čtvrtfinále odstartovali FaZe vítězstvím 8:4 na T straně mapy Nuke i přes tři prohraná kola na samotném začátku, po změně stran soupeři dovolili uspět pouze jedinkrát a svůj map pick opanovali 13:5.

Daleko horší to pro ENCE bylo na jejich domácím Anubisu. Sestava vedená Snappim v titulu CS:GO na této mapě proti FaZe nikdy neprohrála, páteční odpoledne se pro ně však stalo noční můrou. FaZe se povedlo přenést si fazonu z předchozí mapy i na Anubis a už za stavu 7:0 vše napovídalo obrovskému výprasku. Když se před koncem CT strany ENCE nepovedlo zapsat ani jeden bod, o posledním semifinalistovi bylo de facto rozhodnuto. Hotovo bylo ale hned po druhých pistolkách, FaZe mapu soupeře vyhráli 13:0 a postarali se o první výsledek tohoto kalibru v CS2 na Tier 1 scéně. Během české LANky Tipsport CS Praha II ale diváci tento výsledek mohli vidět třikrát, hned dvakrát právě na Anubisu. Skvělý výkon budou chtít FaZe ukázat i v semifinále proti MOUZ, které startuje v 10:30.

  • ENCE vs. FaZe - 0:2 (5:13 Nuke, 0:13 Anubis)

Oba plánované semifinálové zápasy můžete sledovat i s česko-slovenským komentářem. Zápas mezi G2 a Complexity přinese domácímu publiku JaFrEsSs se Stratym, semifinále mezi MOUZ a FaZe pokryjí zkušení sTORM a Shadye. Stream nabídne samozřejmě i organizátor turnaje s anglickými komentátory.

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.