CS:GO

IEM SUMMER míří do velkého finále

IEM SUMMER míří do velkého finále
10. 6. 2021
  |  

Základní skupiny skončily po několika dramatických výsledcích včetně několikanásobných comebacků od NiP nebo pádu bývalé světové jedničky Astralis. V osudí zůstává posledních 6 týmů, které si to rozdají o titul.

Čtvrtfinále

Během pátečních bojů se dozvíme 2 další semifinalisty. Nejprve se francouzským tým Vitality od 16:45 utká s Virtus.Pro. První jmenovaný celek procházel upper bracketem své skupiny jako nůž máslem, když si poradil se všemi soupeři a měl možnost bojovat přímo o semifinále. Zda mu stopku vystavil celek G2 Esports. 

Virtus.Pro potkal trochu jiný osud. Vítězství nad Fnatic a porážka od OG odsoudila legendární polskou organizaci do boje v lower bracketu. Nejprve si VP poradili ve východoevropském duelu s týmem Spirit a posléze došlo na zajímavý zápas proti NiP. Ninjas in Pyjamas do té chvíle předvedli neuvěřitelné comebacky poté, co vypadli v úvodním zápase upper bracketu a před spodní část pavouka mohli zakončit příběh postupem do play-off. Po úvodní mapě dokonce vedli. Tentokrát však comeback předvedl celek Virtus.Pro a bral další postupové místo.

Ve druhém čtvrtfinálovém souboji uvidíme zápolení mezi Gambit a Evil Geniuses. Světové jednička (Gambit) také ve 2. kole upper bracketu vypadla do spodní části pavouka, kde musela porazit bývalou jedničku, tým Astralis a posléze další nepříjemný celek Complexity. V obou případech úspěšně. Jejich soupeř vzešel z duelu EG vs. OG, který skončil 2:1 pro druhý jmenovaný celek, kterému zajistil přímé semifinále. 

Semifinále

Semifinálové bitvy jsou naplánované na sobotu od 16:45, respektive 20:00. V prvním případě již několikrát zmiňovaný celek OG čeká na vítěze Virtus.Pro - Vitality. Ve druhém souboji jsou připraveni G2 Esports. 

Finále

Poslední zápas turnaje bude možné sledovat v neděli od 16:00 na twitch.tv/esl_csgo. Vítězný tým si odnese $100.000.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.