CS:GO

IEM Rio Major: S1mple a electronic už byli na kosovský tým příliš. Bad News Eagles na Majoru končí

IEM Rio Major: S1mple a electronic už byli na kosovský tým příliš. Bad News Eagles na Majoru končí
7. 11. 2022
  |  

Bad News Eagles se včera postarali o jedno z největších překvapení na letošním Majoru, když vyřadili světové jedničky a vítěze posledního Majoru FaZe. Dnešní soupeř byl však už nad síly orlů a ti tak na turnaji končí.

Bad News Eagles psali velmi zajímavý příběh na letošním IEM Rio Major. Z RMR postoupili až v pátém kole swiss roundu výhrou 2:1 nad ForZe, následně prošli samotnou Challengers stage bez sebemenšího zaváhání a čekalo se, co zvládnou v Legends stage. 

Legends stage pro ně nezačala nejlépe a po prohrách s Team Spirit a ENCE se ocitli na pokraji vyřazení. Navíc když proti nim stál poslední vítěz Majoru - FaZe Clan. BNE se svého soupeře nezalekli a dokázali vyhrát 2:1 (19:16, 8:16, 22:20). Los do dalšího kola pro ně však nebyl přívětivý. Narazili na dalšího favorita, tentokrát na Natus Vincere. 

Natus Vincere vs. Bad News Eagles

Výsledek - 2:0
  • de_ancient | 16:3 (12:3)
  • de_nuke | 16:9 (8:7)
  • de_mirage |

Přestože byl kosovský tým plný odhodlání, byla ukrajinsko-ruská sestava nad jejich síly. Na první mapě, kterou se stal ancient, byl k nezastavení hvězdný Oleksandr "s1mple" Kostyliev. Ten zářil s AWP a za celou první mapu si připsal celkem 25 killů, z čehož 13 bylo právě s oblíbenou sniperkou. Jeho impact na jednotlivá kola byl nezpochybnitelný.

Druhá mapa byla pro změnu plně v režii ruského hráče electroNica za pomoci výše zmíněného s1mpla. Electronic dokázal v důležitých momentech připsat na své konto několik multikillů. s1mple si pro změnu připsal 6 first killů, které týmu pomáhali získávat převahu na mapě.

Bad News Eagles tak na Majoru končí, ale ze záběrů bylo vidět, že berou prohru se vztyčenou hlavou. Na'Vi se výhrou probojovali do zítřejšího decider kola, v němž se určí poslední týmy pro play-off.

Zdroj úvodní fotografie: @ESL

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.