CS:GO

IEM Rio Major: OG nestačil ani skvělý výkon NEOFRAGA a s Majorem se loučí

IEM Rio Major: OG nestačil ani skvělý výkon NEOFRAGA a s Majorem se loučí
3. 11. 2022
  |  

OG nestačili v Elimination matchi na druhý tým světa Vitality. Prohru a konec na turnaji neodvrátil ani skvělý výkon Adama “NEOFRAG” Zouhara.

Poslední šance pro týmy se skóre 2-2. Čtvrtý den IEM Rio Major se nese v duchu Elimination zápasů, jenž rozhodnou o posledních třech postupujících do Legends stage. Jedním z těchto týmů jsou i OG, kteří mají ve svých řadách jediného českého účastníka brazilského Majoru. V zápase o vše se OG utkali s francouzsko-dánskou sestavou Vitality.

OG vs. Vitality

Výsledek - 1:2
  • de_vertigo | 17:19 (8:7)
  • de_inferno | 16:6 (10:5)
  • de_dust2 | 8:16 (7:8)

Na první mapě začali lépe OG, kteří si připsali úvodních pět kol. Velkou zásluhu na tom měl český střelec, který po úvodních čtyřech kolech měl na svém kontě rovnou 11 killů. Poté však zlepšili svůj výkon také Vitality. Vyrovnane´ utkání došlo až do stavu 15:14, kdy jen těsně degster nezvládl clutch 1v2 a zápas tak šel do prodloužení. V něm byli lepší hráči Vitality, kteří si připsali vitězství 17:19.

Následující mapou se stalo inferno, pick hráčů OG. Ti sice nezvládli první pistol round´´, poté však předvedli krasojízdu a připsali si na T-straně 7 kol v řadě. Vitality následně srovnali krok se svým soupeřem a stáhli první polovinu alespoň na 10:5. Po změně stran však opět vládli hráči OG, kteří dotáhli mapu do vítězného konce poměrem 16:6.

Poslední mapa začala lépe pro tým českého střelce. Po chvilce vedli 5:0 a zápas se vyvíjel v jejich prospěch. Poté však začala dominance Vitality, kteři´ začali OG přehrávat ve všech ohledech a dotáhli zápas do vítězného konce poměrem 8:16.

Vitality tak porazili OG 1:2 a postupují do Legends stage brazilského Majoru. OG bohužel pro české fanoušky na Majoru končí. K výhře v tomto utkání nestačil ani skvělý výkon Adama, jenž nastřílel celkem 66 killů a měl nejlepší statistiky ze všech účastníků tohoto utkání.

Zdroj úvodní fotografie @ESL

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.