CS:GO

IEM Rio Major: OG i MOUZ prošli prvním kolem bez zaváhání

IEM Rio Major: OG i MOUZ prošli prvním kolem bez zaváhání
31. 10. 2022
  |  

Naši zástupci vkročili do druhého letošního majoru vítězně! Frozenovi MOUZ si přesvědčivě poradili s Outsiders, OG s NEOFRAGEM zničili australské Grayhound.

Zástupci naší scény naskočili dnes do zahajovacího kola IEM Rio Major. V úvodním zápase celého majoru se představil slovenský hráč David "frozen" Čerňanský hájící barvy MOUZ. David měl před sebou těžké utkání proti osmému týmu světa. Na rozdíl od něj měl přívětivý los český zástupce Adam "NEOFRAG" Zouhar, jenž se svými OG dostal do prvního kola jednoho z papírově nejslabších soupeřů.


MOUZ vs. Outsiders

Výsledek - 1:0
  • de_inferno | 16:6 (9:6)

Frozen a spol. se v prvním utkání střetli s ruskokazašskou sestavou Outsiders. Veto přisoudilo zápasu inferno, mapu na níž na sebe tyto dva celky narazili v rámci semifinále ESL Challenger Rotterdam, kde se z vítězství na této mapě radovali hráči MOUZ. 

Právě MOUZ naskočili do zápasu lépe a dokázali za CT-stranu vyhrát první tři kola. Outsiders se chytili v prvním buy roundu a dokázali vyrovnat na 3:3. MOUZ poté dokázali díky pěti vyhraným kolům v řadě opět odskočit a připsat si výhru v první polovině 9:6. Do druhé poloviny naskočili opět lépe hráči německé organizace. Tentokrát si však nepřipsali pouze první tři kola, ale rovnou sedm. Víc jich přidat ani nemohli, jelikož za stavu 16:6 mohli slavit jednoznačné vítězství a skóre 1-0 na majoru.

Hlavními postavami zápasu byli slovenský střelec frozen a izraelský xertioN (oba MOUZ). Oba si připsali více jak 20 killů a dokázali se dostat přes hranici 100 ADR.

OG vs. Grayhound

Výsledek - 1:0
  • de_inferno | 16:5 (12:3)

OG Esports s Grayhound sice začali zápas po 16. hodině... Vzhledem k rozsáhlé technické pauze se zápas pořádně (od stavu 4:1) rozjel až o 2 hodiny později, ale stálo to za to.

Adam "NEOFRAG" Zouhar zvládl svoji premiéru skvěle a společně se svými spoluhráči šel jasně za vítězstvím. Po sérii 8 vyhraných kol za CT stranu OG Esports dokonce vedli už 12:1. Pak se zmátořil i australský soupeř, který alespoň snížil dvěma body.

Grayhound odstartovali ještě druhou půlku vítězstvím ve dvou kolech, pak však přišla série bodů od OG a celkové vítězství 16:5. NEOFRAG nastřílel při premiéře 20 killů.

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport