CS:GO

IEM Rio Major: NEOFRAG zůstává po výhře nad IHC v boji o Legends stage

IEM Rio Major: NEOFRAG zůstává po výhře nad IHC v boji o Legends stage
2. 11. 2022
  |  

OG porazili v klíčovém zápase mongolský tým IHC 2:0 a zůstávají tak v boji o Legends stage. Decider match je čeká zítra.

Jediný český zástupce na majoru, Adam "NEOFRAG" Zouhar, se ocitl v nepříjemné situaci. Jeho OG měli na majoru skóre 1-2 a pro setrvání v turnaji museli dnes bezpodmínečně porazit mongolský celek IHC.

OG vs. IHC

Výsledek - 2:0:
  • de_inferno | 16:11 (9:6)
  • de_ancient | 16:14 (7:8)

Na infernu začali lépe hráči OG, kteří sice prohráli první pistol round, následně však přebrali otěže první poloviny a rychle utekli svému soupeři na rozdíl 9:3. Mongolský soupeř dokázal v závěru první poloviny korigovat skóre alespoň na 9:6. Druhá polovina začala prvními body na straně OG, kteří si dokázali vytvořit dostatečný náskok, jenž nedokázal soupeř dohnat a připsali si tak první vítěznou mapu v poměru 16:11.

Ancient začal vyrovnanou první polovinou, která skončila 7:8 pro mongolský tým. IHC následně naskočili velmi dobře do druhé poloviny a dokázali se dostat do vedení 9:14. Poté ale začali dominovat OG, kteří i díky 1v2 clutchi od NEOFRAGa za stavu 14:14 dokázali mapu otočit a připsat si výhru 16:14.

Mongolský celek IHC tak na majoru končí se skóre 1-3. OG se naopak díky této výhře udrželi ve hře o postup. Decider zápas na ně bude čekat zítra.

Zdroj úvodní fotografie: @ESL

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.