CS:GO

IEM Rio Major: Na koho narazí OG a MOUZ v prvním kole?

IEM Rio Major: Na koho narazí OG a MOUZ v prvním kole?
30. 10. 2022
  |  

IEM Rio Major 2022 startuje již toto pondělí a na turnaji se představí také dva naši zástupci. Na koho NEOFRAG s frozenem narazí v úvodním kole?

Úvodní zápasy Challengers Stage na IEM Rio Major začínají již zítra. Mezi šestnáctkou týmů se představí také dva mezinárodní celky, které mají ve svých řadách zástupce naší scény. OG s českým střelcem Adamem “NEOFRAG” Zouharem a MOUZ se slovenskou hvězdou Davidem “frozen” Čerňanským. 

Challengers Stage se hraje swiss formátem, kde non-elimination zápasy se hrají v rámci nevyzpytatelných BO1 zápasů.

Zápasy CZ/SK zástupců v úvodním kole IEM Rio Major:
  • 15:00 | MOUZ vs. Outsiders
  • 16:15 | OG vs. Grayhound

MOUZ, držící desátou příčku v hltv žebříčku, se představí od 15:00 v zahajovacím zápase majoru proti ruskokazašské sestavě Outsiders. K frozenovi a spol. nebyl los příliš přívětivý a dostali do Challengers Stage jednoho z nejtěžších možných soupeřů. Právě tento duel by měl být jeden z nejvyrovnanějších a zároveň nejzajímavějších zápasů úvodního kola majoru. To ostatně potvrzují i bookmakeři SazkaBETu, kteří přiřazují oběma týmům kurz 1,85. Poslední vzájemný zápas těchto dvou soupeřů proběhl dva týdny zpět v rámci semifinále ESL Challenger Rotterdam, kde se z vítězství 1:2 radovali hráči Outsiders. 

OG jsou momentálně v hltv žebříčku na patnácté příčce. Za svého soupeře dostali australský celek Grayhound, který je na 42. příčce. Na rozdíl od MOUZ dostali OG jednoho z nejlehčích možných soupeřů, jelikož Australané jsou považováni za jednoho z největších outsiderů celého turnaje. Ve vzájemném zápase se tyto týmy ještě nikdy nepotkali. Pro OG, kteří jsou pasování do role favorita i v rámci kurzových sázek, by se tak mělo jednat o jednoznačné vítězství a posun na skóre 1-0.

Po úvodním kole však naši hráči nebudou mít ještě volno, jelikož od 21:15 začíná druhé kolo swiss formátu. Uvidíme MOUZ i OG po úvodních zápasech se skóre 1-0?

HRAJ S ROZUMEM | Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+ 

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.