CS:GO

IEM Rio Major: MOUZ senzačně otočili proti Cloud9 a frozen slaví semifinále!

IEM Rio Major: MOUZ senzačně otočili proti Cloud9 a frozen slaví semifinále!
11. 11. 2022
  |  

MOUZ pokračují na vítězné vlně a vrací Cloud9 nedávnou porážku ze swiss fáze. S diváky v zádech dokázal frozen a spol. otočit nepříznivý průběh a postoupit tak mezi nejlepší čtyřku.

Jeunesse Arena se dočkala neskutečně vypjaté série, ve které vše nasvědčovalo výhře Cloud9, ale evropská skvadra z týmu MOUZ se po vlastní prohrané mapě vzepnout k úžasnému výkonu. Díky tomu dokázali sérii otočit, zvítězit 2:1 a postoupit tak do semifinále IEM Rio Major, kde si zahrají proti Outsiders

Čtvrtfinálová série odstartovala na mapě Inferno, volbě MOUZ. Od začátku do konce sice myšáci drželi se soupeřem krok, ale v těch nejvypjatějších situacích měli Cloud9 zkrátka navrch. Ve výborné formě hrál jednoznačně Abai "HObbit" Hasenov, který se blýsknul několika multi-killy a vyhranými clutchi. Po výsledku 16:11 pro Cloud9 se šlo tedy na mapu ruské sestavy.

Na Overpassu potvrdili MOUZ sílu za obrannou stranu, ale výsledek 10:5 stále nechával diváky na pochybách. Evropskému celku výrazně pomohl start druhé poloviny, kdy se díky vyhraným pistolkám dokázali dostat do vedení 14:5. Přesto ale Cloud9 dlouho trápili a chvíli to vypadalo, že frozen a spol. zkrátka nedokážou dotáhnout zápas do vítězného konce. V klíčový moment se ale poslední dvě kola vyhrát povedlo a šlo se tak do rozhodující mapy Ancient.

 


MOUZ byli v dobrém rozpoložení, tým navíc hnal k vítězství brazilský kotel, který byl zcela jednoznačně na jejich straně. Možná i to pomohlo ve chvíli, kdy jejich soupeř uzmul vedení 5:0 a musela přijít rychlá reakce. Senzační sérií 8 vyhraných kol za sebou si miláčci publika zajistili vyhranou polovinu za teroristickou stranu. Přestože se zejména sh1ro snažil, seč jen mohl, na obrat už Cloud9 nedosáhli a na zbytku mapy naopak působili zlomeně. MOUZ naopak kontrolovali každý vstup na site a nenechali svému soupeři nic navíc, díky čemuž si odnesli výhru 16:9 a postup do semifinále IEM Rio Major.

Harmonogram čtvrtfinálových duelů

Čtvrtek 10. listopadu
  • 18:00 | Outsiders 2:0 fnatic (16:11, 16:8) 
  • 21:30 | MOUZ 2:1 Cloud9 (11:16, 16:13, 16:9)

Pátek 11. listopadu
  • 18:00 | Spirit vs. Heroic
  • 21:30 | FURIA vs. Natus Vincere

Slovenský střelec v zápase působil jako skutečný zkušený mazák a fanoušci ho dokonce označili za nejlepšího hráče zápasu. Ten dokázal frozen zakončit s bilancí 57-47, nejlepší ze svého týmu. Zápasy IEM Rio Major je možné sledovat na oficiálním twitch kanále ESL_CSGO

Zdroj úvodní fotografie: ESL Counter-Strike / Twitter


Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka