CS:GO

IEM Rio Major: MOUZ přejeli v úvodním zápase Team Liquid

IEM Rio Major: MOUZ přejeli v úvodním zápase Team Liquid
5. 11. 2022
  |  

Po skvělém výkonu v Challengers stage, kdy neprohráli jediný zápas, začali MOUZ skvěle i svou cestu v Legends stage. V úvodním utkání předvedli naprosto dominantní výkon proti Team Liquid.

Německá organizace MOUZ, v jejíž řadách se nachází slovenský hráč David "frozen" Čerňanský odstartovala zápasem proti Team Liquid celou Legends stage brazilského Majoru. Před začátkem tohoto utkání byl mírným favoritem Team Liquid, který se momentálně nachází na třetí pozici hltv žebříčku. To co se však dělo na serveru asi nikdo neočekával.

MOUZ vs. Liquid

Výsledek - 1:0
  • de_inferno | 16:2 (13:2)

MOUZ, kteří bez jediného zaváhání postoupili z Challengers stage, předvedli hráčům Liquid jak se před bouřlivým brazilským davem hraje. Na mapu inferno naskočili perfektně připravení a nad svým soupeřem vyčnívali. Liquid se k prvnímu bodu za CT-stranu dokázali dostat až za stavu 9:0. Ani první získaný bod však nezměnil vývoj utkání a po patnácti kolech vedli hráči MOUZ 13:2. Po změně stran vyhráli i pistol round a díky lepší ekonomické situaci zvládli zápas rychle dotáhnout do vítězného konce. Výsledek 16:2 je velkým překvapením. 

Skvělý výkon předvedl německý hráč JDC a slovenský zástupce frozen. JDC nastřílel 23 killů, 123 ADR a zastavil se na ratingu 2.24. frozen nastřílel pouze o jeden kill méně, a jeho rating činil na konci zápasu 2.15.

MOUZ se tak posouvají na skóre 1-0 a ve večerních hodinách bude mít šanci dostat se na dosah vytouženého play-off.

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.