CS:GO

IEM Rio Major: MOUZ postupují do Legends stage! OG nestačili na tým FURIA a čelí vyřazení

IEM Rio Major: MOUZ postupují do Legends stage! OG nestačili na tým FURIA a čelí vyřazení
1. 11. 2022
  |  

Frozen a jeho tým to dokázali! Ve svém třetím zápase zdolali fnatic a jsou prvním kvalifikovaným týmem do Legends stage. OG naopak nestačili na brazilský tým FURIA a se skóre 1-2 čelí vypadnutí.

NEOFRAG a jeho OG ve včerejším zahajovacím dni Majoru získat jednu výhru a jednu prohru. Dnes tak narazili od 16:15 v BO1 zápase na brazilskou organizaci FURIA. MOUZ s frozenem v sestavě se včerejší den náramně povedl a po dvou výhrách je čekal BO3 souboj s fnatic o postup do Legends Stage.

OG vs. FURIA

Výsledek - 0:1
  • de_overpass | 16:19 (8:7)

OG s brazilským celkem FURIA odehráli neskutečně vyrovnané utkání. Týmy se přetahovaly o každé kolo a nikdo si nevytvořil náskok větší jak tři kola. Obzvlášť v druhé polovině tahali za delší konec hráči OG, kteří si vytvořili náskok 13:10 a poté 15:12. Ani to však nedokázali přetavit ve vítězství, jelikož si s tím domácí FURIA dokázala poradit a dotáhnout zápas do prodloužení. V něm se sice NEOFRAGovi a spol. podařilo vyhrát první kolo, poté však přišla čtyři vítězná kola od Brazilců, kteří tak dokázali zápas vyhrát 16:19. FURIA se tak posunula na skóre 2-1 a brazilský tým tak zítra čeká zápas o Legends stage. OG naopak budou zítra čelit hrozbě vypadnutí, jelikož mají skóre 1-2. 

MOUZ vs. fnatic

Výsledek - 2:1
  • de_vertigo | 16:8 (10:5)
  • de_inferno | 9:16 (6:9)
  • de_ancient | 16:9 (9:6)

Zápas o postup začal na mapě britské organizace fnatic, kteří si vybrali vertigo. Začátek však daleko lépe vyšel frozenovým MOUZ, kteří se rychle dostali do vedení 10:2. fnatic dokázali zvládnout alespoň konec první poloviny a stáhnout náskok soupeře na 10:5. MOUZ se však podařila lépe i druhá polovina a připsali si přesvědčivou výhru 16:8.

Na následném infernu opět začali lépe MOUZ, kteří si připsali pistol round a následná dvě kola. Vzápětí převzali otěže první poloviny hráči fnatic, kteří si dokázali připsat po zbytek poloviny devět kol a soupeře pustit pouze ke třem. Po patnáctém kole tak svítilo v HUD skóre 6:9. Po změně stran vyhráli MOUZ již čtvrtý pistol round v řadě a i následné kolo proti ecu. Po tomto kole se opakoval scénář první poloviny, fnatic začali dominovat, připsali si pět kol v řadě a došli si pro jednoznačné vítězství 9:16.

Deciderem se stala mapa ancient. Na výhodnější CT-straně začali hráči německé organizace, kteří si připsali i další pistol round proti svému soupeři. Na vyhrané první kolo navázali a v první polovině si připsali rovnou 9 kol. Po změně stran dokončili MOUZ své umění a vyhráli i šestý pistol round v řadě. Zbylou část zápasu si pohlídali, soupeře přehráli ve všech ohledech a připsali si nejen vítězství 16:9, ale i celkové vítězství 2:1 a postup do Legends stage.

MOUZ tak mají v brazilském Riu de Janeiru pár dní volna na odpočinek a přípravy. Adam "NEOFRAG" Zouhar se svými OG bude muset ještě o svojí možnost hrát v Legends Stage tvrdě zabojovat.

Zdroj úvodní fotografie: @ESL

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.