CS:GO

IEM Rio Major: frozen je jediný zápas od Legends stage. Neofrag v noci nestačil na fnatic

IEM Rio Major: frozen je jediný zápas od Legends stage. Neofrag v noci nestačil na fnatic
1. 11. 2022
  |  

Druhé kolo swiss roundu Challengers stage na brazilském Majoru je minulostí. Z pohledu tuzemských fanoušků bylo pouze z poloviny úspěšné. MOUZ ve svém druhém zápase porazili Evil Geniuses 16:10, OG nestačili na fnatic 13:16.

Oba zástupci naší scény v barvách mezinárodních týmů úspěšně zvládli své zahajovací zápasy na prvním jihoamerickém Majoru. MOUZ si přesvědčivě poradili se silnými Outsiders, OG s přehledem vymazali australské Grayhound. 

Do druhého kola se situace pro naše obrátila, když frozen a spol. dostali papírově slabšího soupeře v podobě Evil Geniuses a NEOFRAG s OG měli před sebou náročný duel s fnatic.

Evil Geniuses vs. MOUZ

Výsledek - 0:1
  • de_mirage | 10:16 (4:11)

Jako první naskočil do zápasu David "frozen" Čerňanský, který se svým týmem vyzval na mapě mirage EG. MOUZ si v zápase nebrali žádné servítky, do zápasu vletěli a připsali si prvních 7 kol za T-stranu. Poté se sice EG dostali konečně na scoreboard, za svým soupeřem i tak zaostávali a po první polovině prohrávali 4:11. Druhá polovina začala lépe pro Evil Geniuses, kteří dokázali svého soupeře stáhnout na 9:11. Následně však MOUZ opět zvýšili tempo své hry a připsali si jednoznačné vítězství 10:16.

Tahounem OG byl opět izraelský zástupce xertioN, který nastřílel 29 killů a zastavil se na ADR 124. Druhým nejlepším byl tentokrát pro změnu němec JDC, jenž nastřílel killů 23 a byl také těžko k zastavení.

OG vs. fnatic

Výsledek - 0:1
  • de_mirage | 13:16 (7:8)

Na rozdíl od MOUZ nezačali OG svůj zápas nejlépe. fnatic byli v začátku zápasu lepší a zaslouženě vedli 2:5 za T-stranu. Poté se však povedlo OG vyhrát čtyři kola v řadě a utkání otočit. fnatic se naopak zvládli konec první poloviny a změna stran tak přišla za stavu 7:8 pro britskou organizaci. I přes prohrané první kolo zvládli začátek druhé poloviny lépe hráči OG, kteří se dostali do vedení 12:10. V ten moment ale začali na serveru dominovat hráči fnatic, jenž dokázali stav otočit a dokráčet pro vítězství 13:16.

Za nejlepší hráče tohoto utkání se dají označit holandský hráč FASHR a švédský matador KRIMZ. Z týmu OG nejlépe zahrál ruský sniper degster.

Frozen a jeho parta si tak dnes zahrají od 17:30 s fnatic o postup do Legends stage. Oproti předchozím zápasům se teď již bude hrát formátem BO3. OG společně s NEOFRAGEM se utkají od 16:15 v BO1 zápase s brazilským celkem FURIA. Pro Adama to nebude vůbec lehký zápas, jelikož za domácím týmem bude stát velmi hlasitá fanouškovská základna.

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.