CS:GO

IEM Rio kvalifikace I: MOUZ, OG nebo Sampi. Kdo se kvalifikoval do druhého hracího dne?

IEM Rio kvalifikace I: MOUZ, OG nebo Sampi. Kdo se kvalifikoval do druhého hracího dne?
16. 8. 2022
  |  

První kvalifikace v rámci IEM Road to Rio 2022 se dostává do druhého hracího dne. V tom prvním se relativně daleko dostala celá řada česko-slovenských sestav, do druhého dne však z nich postoupili pouze Sampi. Mají šanci na úspěch?

Vzhledem k nekompromismímu kvalifikačními klíči a neuspokojivým výsledkům v rámci předchozího Major cyklu, se otevřených evropských kvalifikací na IEM Major Rio 2022 účastní giganti jako Astralis, MOUZ, OG Esports nebo Entropiq, což skývá několik úskalí.

Jedním z nich je předpoklad, že se všem favoritům podaří na první dobrou postoupit a do dalších kvalifikací dostanou prostor i týmy druhého sledu. První krok k tomu většina udělala, dnes jej musí potvrdit.

Podle všeho se navíc čeká ještě na dohrání několika zápasů 5. kola, z něhož mohou ještě jako postupující vzejít například Apeks nebo Fnatic. Pojďme se však podívat na soupeře, kteří v dnešním úvodním kole prověří česko-slovenské zástupce.

Sampi čekají na lepšího z dvojice ESCA GAMING/En av de lette, v případě vítězstí narazí v další BO1 na Websterz/ECSTATIC, ruskou soupisku Entropiq čeká tým 1PIN, MOUZ se utkají s EC Kyiv a Adam "NEOFRAG" Zouhar s týmem OG Esports narazí na vítěze Sangal/wannafly.

Během úterý jsou na programu dva BO1 zápasy a od 20:00 by měly vypuknout BO3 o postup. Zítra se pavouk dohrává v rámci seedingu a boje o 5. místo.

 


Zdroj úvodní fotografie: @Sampi

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.