CS:GO

IEM Rio: FURIA po tuhém boji padá. Kdo doplnil semifinále?

IEM Rio: FURIA po tuhém boji padá. Kdo doplnil semifinále?
22. 4. 2023
  |  

IEM Rio míří do závěrečné fáze. Ve finálovém víkendu už díky výkonům v úvodní fázi čekaly celky NAVI a Cloud9. Kdo je doplnil z včerejších čtvrtfinálových duelů?

V prvním zápase BIG vyzvali favority z Vitality. Po zápase Peter "⁠dupreeh⁠" Rasmussen sice přiznal, že speciálně pro tento turnaj se tým moc nepřipravoval, ale na serveru to nebylo poznat. Ačkoliv šlo v obou případech o vyrovnanou bitvu, hráči Vitality si dokázali poradit s německým soupeřem na pouhých dvou mapách, které v obou případech vyhráli 16:12.

„Nehrajeme každý den čtyři hodiny deathmatche, nehrajeme každý večer 10 FACEIT her. Jde jen o to, abychom byli svěží a načerpali energii do Majoru,” osvětlil dupreeh aktuální nastavení týmu. Právě dupreeh společně se stálicí Mathieu "⁠ZywOo⁠" Herbaut. 
Zdroj obrázku: ESLCS / Twitter
Heroic v následující sérii museli otáčet proti domácím reprezentantům z týmu FURIA. Na samotných mapách to bylo jako na horsk´e dráze a vše vyvrcholilo na Ancientu, kde FURIA v jednu chvíli vedla už 8:1 a dav fanoušků je hnal za postupem. Nakonec ale  Heroic roli favorita obhájili, a to i přes snahu brazilské hvězdy KSCERATO, který opět předvedl fantastický výkon a prohranou sérii zakončil s bilancí +18.

Semifinále odstartuje již v 17:00 duelem Vitality proti Cloud9. Následně večer završí s1mple a spol. v souboji Heroic a NAVI. Všechny zbývající duely play-off je možné sledovat s českým komentářem, případně jej naladíte i v angličtině

Zdroj úvodní fotografie: ESLCS / Twitter

Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka