CS:GO

IEM Rio 2023 klepe na dveře. Dojde pro titul jeden z favoritů nebo překvapí outsideři?

IEM Rio 2023 klepe na dveře. Dojde pro titul jeden z favoritů nebo překvapí outsideři?
16. 4. 2023
  |  

Už v pondělí večer středoevropského času odstartují úvodními BO1 zápasy skupiny IEM Rio 2023. Na startu bude také řada evropských aspirantů na titul a týmů, kterým by mohla tuzemské scéna fandit. Místo v Brazílii mají totiž jak OG Esports s Adama "NEOFRAG" Zouharem, tak MOUZ s Davidem "frozen" Čerňanským.

Celkově 16 týmů se sjelo v brazilském Rio de Janeiro, aby se připravilo a odstartovalo další ze série turnajů Intel Extreme Masters. Turnaj IEM Rio 2023 startuje již v pondělí večer a přináší hned několik zajímavých příběhů a možností k fandění a podpoře týmů v boji o celkový prizepool $250,000. Kromě toho si vítěz zajistí automatický slot pro IEM Cologne 2023.

Týmy jsou rozděleny do dvou skupiny s označením "A" a "B", kdy v každé skupině najdeme hned několik aspirantů na celkově 3 postupová místa z každé z nich do play-off. Skupiny se hrají double-elimination bracketem, přičemž vítěz postupuje rovnou do semifinále, týmy na druhém a třetím místě do čtvrtfinále.

Všechny zápasy turnaje IEM Rio 2023 naleznete také ve formě kurzových sázek sázkové kanceláře SazkaBET. Tudíž pokud vám bylo více než 18 let, můžete si sledování úvodního dne zatraktivnit formou podpory jednoho nebo více týmů. Například na vítězství OG Esports je proti Vitality vypsán aktuálně kurz 2,90:1.

Skupina "A"
Ve úvodní skupině budeme sledovat osmičku týmů Heroic, 9INE, BIG, MOUZ, Ninjas in Pyjamas, Imperial, TheMongolz a Natus Vincere. Skutečně našlapaná osmička přinese zajímavé boje a první vyřazené týmy už v pondělí večer, tedy hned první den turnaje. Úvodní zápasy jsou naplánovány na 16:00 a 17:15, první kolo Upper Bracket na 21:00 a 00:30 (úterý), stejné časy obstarají také eliminační zápasy v prvním kole Lower Bracket.

Skupina "B"
Skupina "B" logicky vyplní čas mezi zápasy skupiny "A", tedy úvodní zápasy mezi MIBR a Cloud9, respektive Vitality a OG Esports od 18:30, od 19:45 pak souboje FURIA s Fnatic, respektive FaZe s 9Z. Zápasy ve Winners Bracket, respektive Lower Bracket pak budou následovat od 16:00 a 19:30 v úterý. 

Všechny postupující ze skupinové fáze se dozvíme v noci ze středy na čtvrtek. Vyřazovací část pak proběhne od pátku do neděle, přičemž čtvrtfinále a semifinále se hrají v časech 17:00 a 20:30, nedělní BO3 finále od 19:00.
 
Vysílání turnaje IEM Rio 2023 naladí v tradiční anglické verzi na oficiálních kanále ESL, které pro Twitch jsou ESL_CSGO a ESL_CSGO2. Česko-slovenské vysílání obstará PLAYzone, která jej zajistí na svém Twitch kanále PLAYzoneCZ. Přímé přenosy začínají už v pondělí večer a budou trvat až do nedělního večera, kdy turnaj vyvrcholí finálovým zápasem.

 


Zdroj úvodní fotografie: ESL

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.