CS:GO

IEM Major Rio Q2: SINNERS, ENTERPRISE a eSuba jsou v TOP 32. Přes koho vede cesta na RMR?

IEM Major Rio Q2: SINNERS, ENTERPRISE a eSuba jsou v TOP 32. Přes koho vede cesta na RMR?
21. 8. 2022
  |  

Skvěle! Hned 3 česko-slovenské celky se dostaly do druhého hracího dne IEM Road to Rio 2022: European RMR - Open Qualifier #2. Přes koho vede pro ENTERPRISE, SINNERS a eSubu cesta na samotné RMR?

Sobota přinesla druhou IEM Road to Rio 2022 kvalifikaci, která svedla do souboje další stovky evropských celků. Z nich se do TOP 32 překvapivě neprobojovali favorité jako Astralis nebo Apeks. Naopak své místo má i pro druhý hrací den zajištěna trojice česko-slovenských celků. 

ENTERPRISE čeká v prvním duelu ruský tým K23, který je na tom rankingově podobně jako česko-slovenská organizace. Do druhého dnešního kola (také bo1) bude poslán jako soupeř vítěze duelu ENTERPRISE/K23 lepší z dvojice Neon Rangers/SC, ani v tomto případě tak nepůjde o neřešitelný úkol. 

Druhou část stromu pavouku, na jehož vítěze by ENTERPRISE narazili v případě dvou vítězství, okupují týmy SAW, Beyond Possible, 1WIN a GRGECHI. Papírově by se chtělo říct, že to mají ENTERPRISE nalajnované z našich zástupců nejlépe.
Dalšími v bracketu jsou totiž SINNERS, které nejprve prověří nepříjemný finský tým HAVU, poté čeká lepší z dvojice Into the Breach. A kdyby se i tento duel podařilo česko-slovenské sestavě zvládnout, bude ji čekat s největší pravděpodobností tým Fnatic, který v prvním duelu narazí na B8 a poté je zde dvojice premghouls/AGO.

Ve spodní části bracketu nalezneme eSubu, která pro mnohé překvapivě dokázala do TOP 32 projít, o to zajímavější by však mohlo být, kdyby se jí zde podařilo ještě něco navíc uhrát, a že to není nereálné. Úvodní bitvu sehraje eSuba proti ruské sestavě 9 Pandas, ze které nejvíce vyniká jméno hráče seized a poté by soupeř vzešel z duelu Monte/LDLC. Případnou závěrečnou večerní BO3 bitvu by eSuba odehrála s vítězem části, kde se nachází 9INE/EC Kyiv a Endpoint/163ON. 

Důležité je také zmínit, že tentokrát by měly postupovat "pouze" 4 celky, nikoliv 5, jako tomu bylo při první kvalifikaci. Držme společně během odpoledne česko-slovenským týmům palce, ať již po 2. (ze 4) kvalifikaci máme jistotu účasti našeho zástupce na RMR.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.