CS:GO

IEM Katowice: Vitality jsou out! Liquid míří do semifinále.

IEM Katowice: Vitality jsou out! Liquid míří do semifinále.
10. 2. 2023
  |  

IEM Katowice nabírají na obrátkách! Vitality se loučí se Spodek Arenou, která měla možnost sledovat vypjatý souboj o třech mapách. Liquid mají za sebou velké vítězství a čeká je souboj s G2.

Celá série započala velkolepým comebackem Liquid na Overpassu, kde za teroristickou polovinu získal severoamerický celek pouhé dva body. Jakoby však hráči 4. nejlepšího týmu světa vůbec nekoukali na výsledkovou tabulku, protože po změně stran už to byla úplně jiná pohádka. Zvrátit stav 2:13 je obtížný úkol a Vitality se navíc k patnáctce dostali velmi rychle. Za stavu 7:15 však Liquid zapnuli na maximum a 8 vyhranými koly v řadě vybojovali overtime, kde už jen navázali na předchozí úspěchy a dotáhli vítězství 19:17 na první mapě.

Vitality však na mapě Nuke ukázali velkou mentální sílu a týmovým výkonem nechali zapomenout na kolaps z úvodní partie. Už za slabší útočnou stranu získali vedení 9:6 a za CT už to pro partu okolo Mathieu "ZywOo" Herbauta byla povinnost. Po jasné výhře Vitality se tak diváci dočkali rozuzlení na třetí mapě, kterou byla Mirage.
Na třetí mapě už se začaly projevovat nervy a došlo k řadě nevynucených chyb z obou stran. Přesto ale jednoznačně lépe začali Liquid, kteří si došli pro výhru 9:6 v první polovině. NAF se několikrát blýsknul důležitými multikilly, celý Liquid dokázal pravidelně vyhrávat nejvypjatější situace a i přes náznaky geniality se Vitality nedokázali do zápasu vrátit. 

Sobotní program IEM Katowice:
  • Heroic vs. NAVI (15:30)
  • G2 vs. Liquid (19:00)

Zápasy můžete sledovat jak na anglickém ESL, tak v rámci česko-slovenského vysílání, které zajišťuje PLAYzone na kanále twitch.tv/playzonecz.  
Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka