CS:GO

IEM Katowice: Trenér G2 Esports XTQZZZ ani rain se před fanoušky nepodívají. S1mple vyjádřil respekt v proslovu

IEM Katowice: Trenér G2 Esports XTQZZZ ani rain se před fanoušky nepodívají. S1mple vyjádřil respekt v proslovu
25. 2. 2022
  |  

IEM Katowice 2022 provázejí další požíte. Velká otázka, zda turnaj bude vůbec pokračovat, byla zodpovězena. Pro trenéra G2 Esports i hráče raina turnaj kvůli pozitivním testům na covid skončil. Mezitím vyjadřuje svůj respekt a solidaritu také s1mple.

Ukrajinský hráč Oleksandr "s1mple" Kostyliev nastoupí se svým týmem Natus Vincere do play-off IEM Katowice 2022. Legendární CS:GO hráč navíc v rozhovoru před vyřazovací části vyjádřil, že esport patří mimo politiku a že hráči ani další lidé ze zázemí nemají nic společného s aktuálním politickým děním. Sám navíc vyjádřil obavu: "Bojíme se všichni."

Sám hráč za svoji kariéru proše týmy v nichž hrál s hráči z Ruska, USA i Ukrajiny, všichni byli dle něj skvělí. Jen dnes nastoupí do čtvrtfinálových zápasů IEM Katowice 7 ruských hráčů. 




Podobná vyjádření mají za cíl také vyjádřit, kromě podpory a solidarity i vzájemný respekt, který je důležitý také proto, aby na ruské fanoušky nebylo z řad fanoušků pokřikováno či pískáno. Ne snad kvůli výkonům, ale místě, kde se narodili.

Další nepříjmené situace řeší také ostatní týmy. Tentokrát jsou však spojeny s pozitivními testy na covid-19. Premiéru na offline stage v dresu G2 Esports tak nezažije trenér Rémy "⁠XTQZZZ⁠" Quoniam, stejně jako zkušený norský hráč Håvard "rain" Nygaard.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @ESLCS

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport