CS:GO

Play-off IEM Katowice slibuje velkolepou show. Naplní očekávání?

Play-off IEM Katowice slibuje velkolepou show. Naplní očekávání?
10. 2. 2023
  |  

Fanoušci z celého světa se již nemohou dočkat momentu, kdy se otevřou brány Spodek arény a oni budou moci sledovat napínavé play-off IEM Katowice 2023. Jak vypadá preview na vyřazovací boje?

Už dnes odpoledne se proti sobě v rámci čtvrtfinálového duelu postaví celky Natus Vincere a Outsiders, přičemž druhý tým postoupil až v rámci posledních dní skupinové fáze do vyřazovacích bojů. Bohužel jejich postup odnesl mj. tým OG Esports s českým zástupcem NEOFRAGem. NAVI prohráli v zápase o postup přímo do semifinále s G2 Esports.

Dnešní souboj bude bitvou aktuálně 5. a 6. týmu v žebříčku renomovaného portálu HLTV.org, což samo o sobě slibuje velmi dobrou CS:GO podívanou. Poslední vzájemné zápasy se sice datují až do října loňského roku, kdy NAVI zvítězili na RMR IEM Rio 2:0, nicméně to rozjelo jízdu, kterou zakončili Outsiders vítězstvím na samotném Majoru.

Po prvním duelu, který odstartuje již dnes v 15:30, přijde na pořad dne podívaná mezi jediným severoamerickým zástupcem, týmem Liquid, a francouzsko-dánskou sestavou Vitality. Oba celky přemýšlejí a chtějí minimálně TOP 4, jednomu se však tento sen po dnešku rozplyne.
Přehled play-off IEM Katowice 2023
Kurzovým favoritem druhého čtvrtfinále jsou zatím hráči Vitality, kteří až na porážku s Heroic v zápase o přímý postup do semifinále, předváděli skvělé výkony a po zásluze se chtějí teď vrátit do boje o titul. Liquid to však nebudou chtít dát zadarmo a jakýkoliv posun v rámci hraní před publikem směrem do dalšího dne bude přínosem. 

Při posledním vzájemném měření sil, které proběhlo v říjnu 2022 v rámci finále ESL Pro League, se z výhry hradovala dánsko-francouzská sestava Vitality v poměru 3:2, logicky tak šlo o BO5 duel a úplnou jinou disciplínu, než čeká hráče dnes.

Přímé přenos můžete od odpoledne sledovat jak na anglickém ESL, tak v rámci česko-slovenského vysílání, které zajišťuje portál a agentura PLAYzone na kanále twitch.tv/playzonecz.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.