CS:GO

IEM Katowice: Jame míří i přes heroický výkon domů. Dál jdou NAVI!

IEM Katowice: Jame míří i přes heroický výkon domů. Dál jdou NAVI!
10. 2. 2023
  |  

NAVI postupují do semifinále IEM Katowice po výhře 2:0 nad posledními Major šampiony. Outsiders nezvládli v CIS šlágru uhrát ani mapu a míří domů.

Natus Vincere v prvním čtvrtfinále IEM Katowice porazili Outsiders 2:0 a překvapivě hladce postupují do semifinále. Na obou mapách se ale přesto museli na vítězství nadřít, když vyhráli Overpass 16:13 a sérii uzavřeli na Infernu výsledkem 16:12 po dominantní T straně. NAVI nyní však čeká tým Heroic, druhý finalista posledního Majoru. 

Na ´úvodním Overpassu byl zápas dlouhou dobu vyrovnaný a NAVI začali přebírat kontrolu až ve chvíli, kdy měly oba týmy na kontě dvojciferný počet kol. Silný výkon za útok NAVI nezkazila ani nešťastná situace za stavu 10-10, kdy si s1mple a spol. nepohlídali čas a v situaci 4 na 2 nedokázali včas položit bombu.
Následně se šlo na Inferno a Outsiders dali hned jasně najevo, že sérii rozhodně nevzdávají. Po vyhraných pistolkách se Jame s jeho spoluhráči dostali do vedení 5:1, ale NAVI se vzápětí dokázali dotáhnout na stav 7:8. Za obranu ale Outsiders už jen krátce přerušovali sérii vyhraných kol NAVI a zřejmě doplatili na několik kol, kdy se velmi brzy rozhodli pro save primárních zbraní.

Oleksandr "s1mple" Kostyliev byl opět statisticky největším tahounem týmu s bilancí 38-30, ale velmi slušně se prezentoval i mladík npl, který si při svém stage debutu připsal 32 fragů. Smutným hrdinou byl Dzhami "Jame" Ali, který v celé sérii získal nejvíce fragů a ukončil sérii s +/- skóre +16.

Přímé přenosy můžete po celý turnaj sledovat jak na anglickém ESL, tak v rámci česko-slovenského vysílání, které zajišťuje portál a agentura PLAYzone na kanále twitch.tv/playzonecz


Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka