CS:GO

IEM Katowice: Finále startuje od 15:00

IEM Katowice: Finále startuje od 15:00
28. 2. 2021
  |  

Očekává se dlouhé BO5 série, kterou před sebou mají GAMBIT a Virtus.Pro určí letošního vítěze jednoho z nejprestižnějších esportových turnajů.

Dlouhých 7 let uplynulo od chvíle, kdy Jarosław "PashaBiceps" Jarząbkowski pozvedl po finále s NIP pohár nad hlavu před Spodek arénou. V té době ještě turnaj název EMS One Katowice. Dnes se pokusí východoevropská sestava stejné organizace navázat na úspěch legend. Soupeřem bude tým Gambit, další celek z CIS regionu.

Letošní, online podoba, turnaje IEM Katowice, přinesla celou řadu překvapivých výsledků a momentů, které se s největší pravděpodobností zapíší do historie esportu. Ve finále neuvidíme žádný tým ze západu, ať již jde o Evropu nebo NA, v TOP4 není žádný evropský tým a výčtem dalších zajímavostí bychom mohli pokračovat.

Oba celky zdobí především skvělé výkony mladých hráčů a 5 vítězství v řadě, když zaskočily týmy jako Vitality, G2, Astralis nebo Liquid. Nyní je však všechno zapomenuto a zraky všech se ubírají k jediné sérii, která jeden tým dostane do záře reflektorů navždy.


Vyrovnané statistiky téměř ze všech map, kromě de_nuke, který první volbou na banlistu obou celků. To je jedna z mála věcí, které se asi nedočkáme. Zbytek by byl čistou teorií, odpovídají tomu i nesmírně vyrovnané kurzy a všechno tak bude o 10 talentovaných hráčích, kteří se postaví svému poslednímu soupeři na tomto turnaji v boji o všechno.

Důležitým faktorem bude i samotný formát a BO5 (best-of-five; nejlepší z 5 map) série, protože oba celky mají ve svých řadách velmi mladé hráče, ti jsou povětšinou tímto formátem nepolíbeni a bude to pro ně velká zkouška.

Informace o finále IEM Katowice 2021:

  • Finále: Virtus.Pro vs. Gambit
  • Čas: 15:00 CEST
  • Stream: twitch ESL
  • Formát: BO5
  • Nejlepší rating: sh1ro (Gambit) 1.25 vs. YEKINDAR (VP) 1.21




Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.