CS:GO

IEM Katowice: FaZe ovládli finále 3:0, to se natáhlo na 5 hodin. Náhradník jks hrdinou

IEM Katowice: FaZe ovládli finále 3:0, to se natáhlo na 5 hodin. Náhradník jks hrdinou
27. 2. 2022
  |  

Finále IEM Katowice 2022 přineslo strhující podívanou, fanoušci ve Spodek aréně se po 3 letech dočkali velkolepé show, kterou podpořilo dramatické vyvrcholení. To ovládli FaZe i s australským náhradníkem JKS, který naskočil kvůli pozitivním covid testům hráčů.

Tento turnaj Australan Justin "jks" Savage jen tak nezapomene. Naskočil do turnaje nejprve jako náhradník za ropze, který měl úvodní pozitivní covid test, v průběhu turnaje, kdy se již Estonec vrátil, zaskočil za kolegu raina, kterého potkal obdobný osud. Sám měl pak velký podíl na vítězství FaZe v turnaji.

G2 Esports přitom rozjeli grandfinálovou sérii absolutně fantasticky a zejména podle svých vlastních představ, když se v polovině mapy (Inferno) dostal tým do vedení, to navíc ještě navýšil a pak začala pohroma. G2 Esports, za které opět dokazovalo svůj skill bosenské duo huNter & NiKo, se dostali do vedení 15:7. Od té chvíle však kralovali na serveru pouze FaZe, kteří nejen, že srovnali na 15:15, ale ani v prodloužení G2 nedovolili kolo a zvítězili 19:17.

Stejný náskok po 15 kolech měli také FaZe na mapě Mirage, i oni jej však promrhali a také na druhé mapě grandfinálové série se diváci dočkali prodloužení. To tentokrát nemělo vítěze dlouhé desítky minut. Šance a map pointy střídaly chyby a srovnání průběžného stavu.

Ten rozsekli až hráči FaZe po dlouhých 58 kolech, kdy v 5. prodloužení nedovolili G2 bodovat a odnesli si vítězství 31:27.

Po náročné bitvě se pokračovalo dál, tentokrát na legendární mapu de_dust2. Na ní měli G2 Esports poslední šanci udělat něco s jedinečnou šanci na comeback a získat trofej. Zprvu vypadalo vše dobře, za CT stranu si odnesl zmíněný celek 7 kol a za T-side mohl poslat zápas prodloužit. Nestalo se! 

FaZe pokračovali v rozjeté krasojízdě, a byť se v závěru pokoušeli G2 Esports zápas zvrátit, snaha o comeback přišla pozdě. Dánský hráč Finn "karrigan" Andersen mohl přestat skrývat emoce, dotáhl tolik svůj celek k tak významné trofeji.

G2 Esports vs. FaZe

Výsledek - 0:3
  • de_inferno 15:19 (11:4)
  • de_mirage 27:31 (4:11)
  • de_dust2 14:16  (7:8) 
  • de_ancient
  • de_nuke

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @ESLCS

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.