CS:GO

V polských Katowicích známe účastníky play-off, chybí G2, FaZe i Vitality

V polských Katowicích známe účastníky play-off, chybí G2, FaZe i Vitality
22. 2. 2021
  |  

Nejlepších 6 týmů vyhlíží play-off, desítka týmů včetně velkých jmen končí. Bude trofej putovat do CIS regionu?

Skončily boje v základních skupinách prestižního turnaje IEM Katowice 2020, ze kterých vzešlo 6 týmů mířících do play-off a 10 poražených. Mezi druhou skupinou najdeme řadu překvapení jako francouzský celek Vitality, hvězdné G2 nebo FaZe, týmy, od kterých bylo očekáváno daleko víc.
Zajímavé jsou ale i seedy postupujících týmů, protože před samotným turnajem byl málokdo řekl, že dánští Astralis budou v cestě do semifinále ve své skupině zastaveni týmem Spirit. Tým z regionu CIS si navíc vůbec nebral servítky a dánské giganty na rozhodující mapě (de_dust2) přejel 16:1.

Skvělá bitva bylo i ve finále upperbracketu druhé skupiny, kde na sebe narazili Team Liquid a Natus Vincere, přičemž po dlouhé BO3 sérii se z vítězství radoval severoamerický celek, který tak míří přímo do semifinále.

O poznání veseleji je v Polsku! Po dlouhé době budou legendární, domácími fanoušky milovaní, Virtus.Pro hrát play-off ono legendárního turnaje.

Největším překvapením play-off je absence francouzského týmu Vitality, momentálně třetího celku světového žebříčku HLTV.org. Podobný osud potkal také čtvrté BIG, šesté Heroic či deváté Evil Geniuses. Legendární a pověstný turnaj si nebral favority na milost ani letos.

Zmíněný domácí celek, který bohužel vzhledem k aktuální situaci nepožene, jinak plná aréna Spodek, narazí ihned ve čtvrtfinále na velkého favorita, tým Astralis. Ten bude chtít zapomenout na nečekanou a drtivou porážku od týmu Spirit a domácí tak nečeká nic jednoduchého.

Rýsují se nám zajímavé semifinálové, potažmo finálové dvojice. V několika scénářích totiž uvidíme bitvy favoritů, avšak na straně druhé se můžeme dočkat velmi nečekaného finále mezi týmy, které byly odepisovány již ve skupinách.

Rozpis play-off IEM Katowice 2021

Pátek 26. února:
  • 15:00 Natus Vincere - Gambit
  • 18:30 Virtus.Pro - Astralis
Sobota 27. února:
  • 15:00 Spirit - NAVI/Gambit
  • 18:30 Team Liquid - VP/Astralis
Neděle 28. února:
  • 15:00 Grand finále
Celé play-off se hraje formátem BO3, pouze grandfinále, jak je již u podobných turnajů zvykem formátem BO5. Vítěz celého turnaje v Katowicích si odváží $400.000.


Titulový obrázek: Facebook ESL
Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport