CS:GO

Finále IEM Katowice 2021: Otočka v podání Gambit! Hobbit dotáhl svůj tým k titulu

Finále IEM Katowice 2021: Otočka v podání Gambit! Hobbit dotáhl svůj tým k titulu
1. 3. 2021
  |  

Bitva mezi Gambit a Virtus.Pro ukázala velkou vyrovnanost mezi oběma celky z CIS regionu, které chtěly dosáhnout na velký triumf.

Velkolepé představení ve finále IEM Katowice 2021 předvedly oba celky. Vítězem se i přes klopýtnutí na první mapě stali hráči Gambit, kteří ukázali velkou odolnost a po čtyřech hodinách bitvy se radovali z vítězství.
 
Po první mapě de_vertigo, kde Gambit padli 16:14 se dokázali vzápětí zvednout a na mapě de_dust2 nechali Virtus.Pro pouhých 6 kol. Třetí mapa se zvrtla v neprospěch polské organizace ještě rychleji a comeback se stále neblížil. Na další, poslední, mapě se Gambit dostali až na "championship point", což ve Virtus.Pro probudilo touhu o otočce, ta byla ale po dalších 5 kolech zmařena.


Grand finále IEM Katowice 2021: 

  • Gambit vs. Virtus.Pro 3:1

  • de_vertigo 14:16
  • de_dust2 16:6
  • de_train 16:4
  • de_overpass 16:12
Pro organizaci Gambit je to další vítězství "na polské půdě", naposledy se radovali na PGL Major Kraków 2017, který dokázali, pro velkou část publika nečekaně, ovládnout. Jediný hráč z původní sestavy, který zažil i víkendovou radost byl Abay "Hobbit" Khasenov, MVP za celý turnaj sice získal jeho spoluhráč Dmitry "sh1ro" Sokolov, ale on byl tím, který řídil svými statistikami finále.
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.