CS:GO

IEM Fall EU: Nečekaný lídr skupiny A, Fnatic se loučí s Majorem

IEM Fall EU: Nečekaný lídr skupiny A, Fnatic se loučí s Majorem
2. 10. 2021
  |  

Úvodní 3 dny IEM Fall EU přinesly několik zajímavých překvapení a pomalu se tak začínají formovat týmy, které budou mířit do play-off, případně na samotný PGL Major.

Nečekaný lídr skupiny A: CPH Flames

Příběh, který píší Copenhagen Flames, je možná ještě méně očekávaný, než ten, kterým dělají česko-slovenským fanouškům radost SINNERS. Dánský celek si nejprve dokázal poradit s týmem FunPlus Phoenix, kde působí také slovenský hráč STYKO.

Další den se radovali Copenhagen Flames opět. Tentokrát zvítězili dánští hráči 16:14 nad AURA. A v neposlední řadě si celek poradil v prodloužení 19:16 také nad G2 Esports.
Copenhagen Flames tak zůstávají ve skupině A jediným týmem, který má po úvodních 3 zápasech plný počet bodů. Na dánský tým ještě dnes mousesports, kteří potřebují zabrat, stejně jako nedělní soupeř BIG.

Fnatic se nepodívají na 2. major za sebou

Jeden z nejúspěšnějších týmů v historii CS:GO major turnajů má problém. Ani změna struktury a směřování k evropskému rosteru nepomůže ve velké rychlosti naskočit na vítěznou vlnu.

Fnatic nejprve dostali naloženo 5:16 od FaZe, posléze také padli 13:16 s týmem DBL Poney a v neposlední řadě dokonce na legendární organizaci vyzrál i bulharský celek Fiend.

Krize se tak prohloubila a Fnatic jsou jedněmi z prvních účastníků IEM Fall, kteří se do Švédska na PGL Major Stockholm nepodívají.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @CopenhagenFlames

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.