CS:GO

IEM Fall Closed kvalifikace: SINNERS porazili legendární fnatic a míří na hlavní RMR event

IEM Fall Closed kvalifikace: SINNERS porazili legendární fnatic a míří na hlavní RMR event
14. 9. 2021
  |  

Velký zápas pro českou organizaci a její CS:GO tým. Postoupit na IEM Fall a porazit přitom legendární fnatic? Sen, který se může stát v případě SINNERS skutečností.

Šestnáct týmů v kvalifikaci, dvanáct se podívá na samotný RMR event IEM Fall 2021 EU. V jednoduchosti stačí nyní porazit fnatic a SINNERS jsou tam, v případě porážky bude ještě jedna příležitost přes spodní část pavouka, kde opět bude stačit jedna výhra.

SINNERS vs. fnatic

Předzápasové informace

  • IEM Fall 2021 EU - Closed kvalifikace
  • Start zápasu - 14. září, 17:30
  • Stream - twitch.tv/playzonecz
  • Komentátoři - Přemek "Huhy" Malina & Marek "Shadye" Hovanec

Výsledek zápasu - 2:1

  • de_overpass - 7:16 (5:10)
  • de_vertigo - 16:11 (10:5)
  • de_nuke - 16:12 (10:5)

Průběh zápasu:

První mapa se začala vyvíjet velmi rychle ve prospěch fnatic, kteří využili úvodní kolo a také následující. Až ve 4. při plném nákupu SINNERS uspěli zásluhou dua SHOCK & ZEDKO, kteří úspěšně retakli proti přesile. Následovala studená sprcha od fnatic, kteří si vzali své vedení o 3 kola zpět.
SINNERS v polovině úvodní části získali tři kola v řadě, čímž se fnatic přiblížili na minimální rozdíl. To bylo ale téměř vše, co česká jednička v prvních 15 kolech zvládla. Následovala série kol od fnatic a až v posledním kole první polovinu se SINNERS bez ztrát na životech dostali k 5. bodu.

Druhou polovinu beastikova družina začala fantastickým pistol roundem, nicméně přišlo to, čeho se všichni obávali - hra proti force buy. Ani tentokrát to SINNERS proti lepším pistolím nevyšlo a podobně jako v neděli proti Fiend, na to čeští hráči doplatili. Opaření hráči z tuzemské scény už nedokázali navázat a změnit průběh první mapy, která skončila ve spárech fnatic 16:7.

Tolik oblíbené a populární Vertigo pro SINNERS zejména v prvních měsících letošního roku obstaralo druhou mapu v sérii o postup na IEM Fall 2021. Opak byl pravdou a nejlepší česká sestava současnosti dominovala prvním kolům vlastního map picku. Úvodní 3 kola obstaral zejména skvěle hrající oskar, kterého ale postupně doplnili spoluhráči a se tak všichni mohli radovat z vedení 4:1.

Přišla další ztráta, ale z ní se okamžitě český zástupce v boji o prestižní turnaj oklepal a své vedení sérií dalších kol navýšil až na vedení 8:2, respektive 9:3 a 10:4. Poslední kolo si podle scénář kol minulých připsali hráči fnatic, kteří tak polovinu snížili na 5:10.
Pistol round ve druhé polovině patřil fnatic, nicméně následný force skvěle zahráli SINNERS, kteří tak dali zapomenout na nepovedená kola. Následovaly další dílčí úspěchy, které dovedly mapu až do stavu 13:7.



Postupnými kroky se však favorizovaný celek snažil dostat zpátky do zápasu, když začal snižovat postupně náskok českých hráčů. Ti ale nedopustili drama a po výsledku 16:11 bylo jasné, že sérii rozhodne až decider.

Na poslední mapě SINNERS vládli úvodní kola mapy Nuke a dostali se do trháku. Poté se do hry dostali opět fnatic a drželi zápas ve vyrovnaném stavu. V závěrečných kolech úvodního dějství se opět utrhli čeští borci, kteří polovinu zakončili stavem a vedením 10:5. Postupně se dokonce dostali SINNERS ke 14. bodu. V tu chvíli ale fnatic už tíhli po comebacku.

Ten ale čeští hráči zatrhli a po výsledku 16:12 vítězí celkově 2:1 což znamená jediné, postup na IEM Fall 2021.




Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.