CS:GO

IEM Fall CIS: Entropiq zvládli nervy drásající decider zápasy ve skupině a postupují na Major

IEM Fall CIS: Entropiq zvládli nervy drásající decider zápasy ve skupině a postupují na Major
1. 10. 2021
  |  

Dost možná klíčový den pro celý CIS region s ohledem k RMR kvalifikaci. Během pátečního odpoledne se mělo rozhodnout, kdo nakonec se přiblíží slotům na PGL Majoru.

Pro východoevropskou sestavu české organizace Entropiq přišel klíčový den. Vítězství nad běloruským týmem Nemiga a zároveň výhra NAVI nad Spirit by poslala Entropiq na PGL Major Stockholm. Jiné výsledky by mohly vše zamotat a vytvořit dost možné tiebreakery už ve skupině. Více popisoval také Milan "striker" Švejda na Twitteru.

Nemiga vs. Entropiq

  • Výsledek 1:0
    • de_nuke 16:10 (7:8)

Zvládnutý úvodní pistol round a následná 2 kola. Start jako hrom pro tým Entropiq. Dvě drobná zaváhání v kolech následujících, ale stejnou mincí oplaceno... Relativně poklidné vedení Entropiq však následně narušila série 5 zvládnutých kol od týmu Nemiga, které znamenaly drama na závěr úvodní poloviny. Tu Entropiq nakonec vyhráli nejtěsnějším možným rozdíl.

Přetahovaná o jednotlivá kola nepřestala ani po výměně stran. Za stavu 10:10 se Nemiga dokázali odpoustat a Entropiq už nedokázali zareagovat a padli 16:10.

V takovou chvíli by měly mít týmy Entropiq, Nemiga i Spirit shodný počet bodů.

Decider zápasy:
První série zápasů nepoznala vítěze, protože se týmy svými výsledky vykřížili. Druhou sérii decider zápasů otevřeli Entropiq výhrou nad Spirit, kteří následně zdolali Nemigu a vše tak mohl rozhodnou souboj Entropiq právě s jejich běloruským soupeřem. Tento dílčí match dokázali hráči hrající pod značkou české organizace zvládnout a postupují ze 2. místa ve skupině do play-off a tím i na PGL Major.

Výsledky 3. hracího dne IEM Fall CIS Group A:

  • Natus Vincere vs. Spirit 16:10 (10:5)
  • Akuma vs. AVE (9:6)


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.