CS:GO

IEM Dallas 2023: První kvalifikace dopadla neúspěšně. Nejdále z CZ/SK týmů došli hráči Dynamo Eclot

IEM Dallas 2023: První kvalifikace dopadla neúspěšně. Nejdále z CZ/SK týmů došli hráči Dynamo Eclot
23. 3. 2023
  |  

Úvodní evropská kvalifikace na turnaj IEM Dallas 2023 se dostává do druhého hracího dnes. Bohužel už bez účasti česko-slovenských celků, které skončily během noci. Nejdále došli hráči Dynamo Eclot, které dělilo kolo od 2. hracího dne.

Řada česko-slovenských sestav, zejména pak ty nejlepší z tuzemské scény, jmenovitě SINNERS, ENTERPRISE, Dynamo Eclot, Sampi nebo Entropiq, se účastnily první otevřené evropské kvalifikace na IEM Dallas 2023. Bohužel z toho žádný velký úspěch u česko-slovenských týmů není.

Nejdále (do 5. kola) došli z česko-slovenských zástupců hráči Dynamo Eclot, kteří v prvním kole dostali free-win, následně si poradili s xenage 16:10, ve 3. kole porazili na Infernu 16:12 tým d54, na stejné mapě porazili také celek VISU 16:9 a až následně v 5. kole těsně prohráli 13:16 s týmem HOTU (mapa de_mirage).
Do druhého hracího dne se dostala drtivá většina favoritů, mezi kterými nechybí celky jako Ninjas in Pyjamas, Astralis, BIG nebo ruské celky K23 a 1WIN. Všech 16 týmů si to rozdá dnes večer o 2 sloty do uzavřené kvalifikace, kde čeká čtveřice pozvaných týmů.

Další příležitost evropské celky dostávají už 27. března. Právě v ten den odstartuje druhá kvalifikace, která nabídne opět šanci bojovat o severoamerický turnaj, respektive 2 sloty do uzavřené kvalifikace.

  • SINNERS Esports - konec ve 4. kole
  • Sampi - konec ve 3. kole
  • ENTERPRISE - konec ve 3. kole
  • Entropiq - konec ve 2. kole
  • Dynamo Eclot - konec v 5. kole

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.