CS:GO

IEM Dallas 2023: Cloud9 titul neobhájí. Play-off bude s MOUZ, ale bez domácího zástupce

IEM Dallas 2023: Cloud9 titul neobhájí. Play-off bude s MOUZ, ale bez domácího zástupce
1. 6. 2023
  |  

Závěrečnými zápasy skončila skupinová fáze zámořského turnaje IEM Dallas 2023. Do play-off si zajistily postup mj. týmy Astralis nebo MOUZ, ale před publikum se nepodívá jediný severoamerický zástupce.

Závěrečná noc, pro středoevropského fanouška, skupinové fáze IEM Dallas 2023 přinesla lehká překvapení. OG Esports, které však doplňuje host v sestavě, si nedokázali poradit s MOUZ a po prohře 0:2 skončili, naopak vítěz zápasu postupuje do čtvrtfinále. Z bitvy česko-slovenských zástupců tak lépe vyšel David "frozen" Čerňanský.

Lower Bracket skupiny "B" pro změnu ovládl tým FaZe, který si v posledním duelu připsal vítězství nad Cloud9 v poměru 2:1, čímž padla i poslední naděje, že by severoamerický fanoušek zažil v aréně alespoň tamní organizaci. Další týmy z USA jako Evil Geniuses, Complexity nebo Liquid skončily již v předchozí fázi turnaje.

Přímo do semifinále si zajistil ze skupiny "A" vstupenku dánský celek Heroic, který zdolal postupně 9z (16:9), MOUZ (2:0) a ve finále Upper Bracket také G2 Esports (2:0). Ze skupině "B" se podívají přímo do semifinále hráči ENCE, Astralis po porážce 1:2 půjdou do čtvrtfinále. Nestačilo ani celkově 94 killů od Nicolai "device" Reedtze. Naproti tomu stály kvalitní výkony dvojice Paweł "dycha" Dycha & Alvaro "SunPayus" Garcia, která bude pro ENCE stěžejní v semifinále.

Účastníci play-off IEM Dallas 2023:

  • Heroic
  • G2 Esports
  • MOUZ
  • Astralis
  • ENCE
  • FaZe

Vyřazovací část startuje nejprve pátečními čtvrtfinálovými zápasy, ve kterých nejprve Astralis vyzvou MOUZ, následně dojde na duel mezi FaZe a G2 Esports. V sobotu následuj semifinále a v neděli večer finále. Kromě anglických vysílání můžete sledovat i česko-slovenské díky PLAYzoneCZ, která má vysílací práva na ESL turnaje.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.