CS:GO

IEM Dallas 2022: O titul zabojují Cloud9 a ENCE. Dotáhne Snax pohádku o úspěchu?

IEM Dallas 2022: O titul zabojují Cloud9 a ENCE. Dotáhne Snax pohádku o úspěchu?
5. 6. 2022
  |  

Do BO5 finále IEM Dallas 2022 postoupilytýmy ENCE a Cloud9. V obou případech jde o velké překvapení a pohádky, které týmy píší. Kdo však bude sedět na severoamerickým trůnu?

Polský hráč Snax naskočil pomoci svým krajanům z ENCE na severoamerické půdě turnaje IEM Dallas 2022. Příběh o úspěchu vyvrcholil také včerejším semifinále, kde byl polský veterán strůjcem úspěchu vítězství na druhé mapě, po vítězství 2:0 nad FURIA se podařilo ENCE dostat do finále 

V nočním zápase se následně podařilo Cloud9 uspět a zvítězit proti BIG v poměru 2:1, což zajistilo ruské sestavě severoamerické organizace slot v závěrečném zápase turnaji. Pro ni jde o první finále poté, co pod barvami Gambit podlehli jasně NAVI na BLAST World Final 2021
Oba týmy jedou na vlně 4 výher v řadě. Mají velmi obdobný map pool s tím, že ENCE banují Inferno, Cloud9 naopak Nuke. Vzájemná bilance je takřka nulová z poslední doby a pro oba půjde v případě triufmu o obrovský (a hlavně prestižní) triumf.

Dnešní finálový duel startuje v 18:00 středoevropského času, což pro severoamerické diváky v Texasu bude zápas na nedělní poledne. Formátem závěrečného duelu o $100,000 pro vítěze bude pro ESL tradiční BO5.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.