CS:GO

IEM Dallas 2022: BIG a ENCE nečekaně míří rovnou do semifinále. Vitality opět vypadli

IEM Dallas 2022: BIG a ENCE nečekaně míří rovnou do semifinále. Vitality opět vypadli
2. 6. 2022
  |  

IEM Dallas 2022 má za sebou skupinovou fázi, která opět nabídla nečekané výsledky, částečně i překvapení v podobě některých postupujících do play-off a opět před branami vyřazovací části vyřazení Vitality.

Během posledních hodin se rozhodlo na IEM Dallas 2022 o 6 postupujících do play-off, posledních vyřazených ve skupinách i tom, jak vlastně budou čtvrtfinálové a potažmo semifinálové dvojice vypadat.

S turnajem se ve skupinové fázi kromě Astralis, MOUZ a dalších týmech, o kterých jsme informovali včera, rozloučili také Ninjas in Pyjamas, Vitality a v neposlední řadě také domácí zástupce, Team Liquid. Ten vypadl v poslední BO3 před tím, než by se mohl představit před vlastním publikem. 

Naopak úspěšný příběh miracle run v Lower Bracket skupiny předvedl tým Cloud9. Severoamerická scéna tak bude mít v Texasu alespoň zastoupení v podobě organizace, byť tu reprezentuje východoevropská CS:GO soupiska.
Nečekaných výsledků jsme se dočkali také v rámci Upper Bracket Final obou skupin, kde dokázali ENCE porazit 2:1 FaZe a BIG stejným výsledkem FURIA. Oba vítězové tak postupují do play-off, poražení do čtvrtfinále.

V něm se G2 utkají se zmíněným týmem FURIA, na případného vítěze čekají v semifinále ENCE. Druhou část bracketu tvoří FaZe s Cloud9 ve čtvrtfinále, na vítěze čeká BIG. 

První kolo play-off se odehraje v pátek od 20:00, respektive 23:30. Semifinále pak startuje v sobotu od 18:00, respektive 21:30. Nedělní finále pak v 18:00.

Zdroj úvodní fotografie: @ESL

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.