CS:GO

Semifinále IEM Cologne 2023: G2 Esports vymazali i Astralis a zahrají si v Německu finále

Semifinále IEM Cologne 2023: G2 Esports vymazali i Astralis a zahrají si v Německu finále
5. 8. 2023
  |  

Druhá semifinálová bitva IEM Cologne 2023 mezi dánskými Astralis a evropskou soupiskou G2 Esports nabídla jednoznačnou podívanou, které dominovalo zejména trio NiKo, huNter- a m0NESY. To dokázalo na obou mapách dominovat a dovedlo svůj tým do finále. Astralis končí na 3. - 4. místě.

Podle všech předpokladů vedla cesta dánských Astralis do finále IEM Cologne přes vítězství na své vlastní mapě (de_ancient) a pak po heroickém výkonu na jedné z kvalitních soupeřových map. To se ovšem vůbec nepodařilo a takřka od počátku to byli G2 Esports, kteří si udržovali odstup.

G2 Esports vedli v polovině mapy de_ancient 10:5, pak sice dokázali Astralis snížit náskok soupeře, ale při vyrovnaném stavu se opět podařilo prvnímu zmíněnému celku odskočit do trháku a následně přijít až pro vítězství 16:12.

Následně se tedy dánští Astralis museli pokusit ovládnout soupeřovu mapu (de_inferno). To se však opět nepodařilo. G2 Esports dokázali v první polovině odskočit do vedení 9:6, Astralis snižovali, ovšem nikoliv dostatečně a vítěz zápasu dokázal zvítězit jednoznačně 16:9. Díky výhře 2:0 postoupili G2 Esports do finále IEM Cologne 2023.

G2 Esports vs. Astralis

Výsledek - 2:0
  • de_ancient 16:12 (10:5)
  • de_inferno 16:9 (9:6)
  • de_nuke

Zdroj úvodní fotografie: ESL / Twitter @IEM

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.